ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Το μυστήριο της «αμόλυντης» Τουρκίας με τα «μηδέν κρούσματα» κορωνοϊου

Σε μια περίοδο που όλα τα κράτη είναι σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση του Covid 19, η Τουρκία παραμένει αμόλυντη με μηδέν κρούσματα, κανείς δεν ανησυχεί, κανείς δεν αρρωσταίνει. Η χώρα μοιάζει να έχει βρει τη μαγική συνταγή για να κρατήσει τον ιό μακριά... 
Το θέμα προκάλεσε αρχικά απορία στα διεθνή ειδησεογραφικά γραφεία όμως σύντομα έγινε ο περίγελος της διεθνής κοινότητας... και γεννά σαρκαστικά άρθρα όπως το παρακάτω. Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως δίνουν και χρήσιμες πληροφορίες:
Πώς η Τουρκία κατάφερε να μην έχει (και καλά) περιπτώσεις COVID-19.
Κι όμως, η Τουρκία κατάφερε με επιτυχία να αποτρέψει τυχόν κρούσματα. Οφείλουμε να μοιραστούμε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να καθοδηγήσουμε τους πολιτικούς οπουδήποτε στον κόσμο.
1. Βασικό quote: "Σφύρα μου κλέφτικα"... 
2. Μην αφήνετε τα νοσοκομεία να εξετάσουν κανένα από μόνα τους. Δημιούργησε μια κεντρική αρχή στην οποία θα πρέπει να στέλνει κάθε νοσοκομείο τα δείγματά του, ώστε να πρέπει να βασίζονται στα δικά σας  μαγειρεμένα«αποτελέσματα».
Αν βρεις θετικά αποτελέσματα τα αποσιωπείς και στέλνεις το κρούσμα διακριτικά για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο. 
3. Μην κάνετε θέμα τον ιό στις ειδήσεις. Ο Ερντογάν ελέγχει όλα τα μέσα, η Τουρκία έχει τον υψηλότερο αριθμό δημοσιογράφων στη φυλακή στον κόσμο. Επομένως, κανένας δημοσιογράφος δεν θα μεταδίδει «fake news» - "real news".
4. Αναπτύξτε το δικό σας κιτ εξετάσεων. Η Τουρκία δημιούργησε το δικό της αποκλειστικό κιτ δοκιμών το οποίο είναι εξαιρετικά γρήγορο, εξαιρετικά ακριβές, και δεν δίνει ΠΟΤΕ θετικά αποτελέσματα!
5. Ελέγξτε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων από το Twitter για να μάθει τις διευθύνσεις IP των χρηστών και να τιμωρήσει τους χρήστες. Έχουν επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων προς την Reddit για την κατάργηση περιεχομένου. Έτσι, αν τυχαίοι άνθρωποι διαδώσουν ψεύτικα νέα, μπορείτε εύκολα να τα στείλετε στη φυλακή.



Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes