ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η ταλαντούχα Κρητικιά ηθοποιός Χριστίνα Μαθιουλάκη πρωταγωνίστρια στη πολυβραβευμένη ταινία «Above the borders» στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κύπρου

Η ταλαντούχα Κρητικιά ηθοποιός Χριστίνα Μαθιουλάκη με καταγωγή από τα Χανιά, συμμετείχε στη πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Above the borders» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σωκράτη Ρωμυλίου, στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κύπρου.

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ιάκωβος Καμπανέλλης" το 2019 και μετράει ήδη συμμετοχές στο θέατρο, στη τηλεόραση και στο κινηματογράφο.

Η ταινία μικρού μήκους που είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία απέσπασε δύο βραβεία στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου. Τα βραβεία που κέρδισε ήταν το βραβείο Best Short Veteran’s Short Film και B’ Special jury prize at Veteran’s Short Film. Η ταινία βρέθηκε πρόσφατα στα ημιτελικά της Σουηδίας και στα τελικά της Ιταλίας (Florence Film Awards).

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Πάνος Μπόρας, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Μαρία Ελευθεριάδη, Έλενα Τσούνου, Στέλιος Παρασκευάς, Ισμήνη Τσαπαλιάρη και Γιώργος Μαργέλος.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου, το οποίο δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά. Η Έλλη είναι μια νεαρή κοπέλα που ερωτεύεται ένα πρόσφυγα από τη Συρία.

Σύντομα όμως αρχίζει να αντιμετωπίζει τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την προκατάληψη, αφού αυτή η σχέση κρίνεται από πολλούς, ως ακατάλληλη. Η ίδια θα κληθεί σύντομα να επιλέξει ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και στην ελευθερία.

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=023-I4fPias

Link: https://www.cyiff.eu/en/festival/awards

 

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes