ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ο Χοακίν Φίνιξ ηγείται μια διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων στο Λονδίνο


Ένα διαφορετικό ρόλο καλείται να παίξει ο Χοακίν Φίνιξ και ίσως είναι ο πιο σημαντικός της καριέρας του! Ο αστέρας του Χόλυγουντ προέτρεψε τους ανθρώπους να γίνουν βίγκαν, καθώς ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων στο Λονδίνο.
Ο Φίνιξ μαζί με άλλους ακτιβιστές κρέμασε στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα πανό με το σύνθημα: «Η βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνε βίγκαν».
Ο Φίνιξ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων και είναι βίγκαν από τα τρία του χρόνια. «Οι άνθρωποι, αν και θα έπρεπε, δεν νιώθουν πανικό. Αυτό που ζούμε είναι πολύ δύσκολο κι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι», είπε ο ηθοποιός.
 «Είναι προσωπική μας ευθύνη να αναλάβουμε δράση τώρα. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μετριάσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι να προσαρμόσουμε αυτά που καταναλώνουμε και να μεταβούμε σε μία φυτική διατροφή. Αισθάνομαι, μερικές φορές, ότι δεν μιλάμε γι’ αυτό αρκετά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις μας στην κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται σε όλους τους διάσημους, οι οποίοι αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν είναι υψηλό, εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων τους με αεροπλάνο, ο Φίνιξ ανέφερε: «Με κάποιον τρόπο όλοι είμαστε υποκριτές. Όλοι αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πρέπει να κάνουμε και φυσικά κάνουμε και λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει πολλή ενέργεια και πολλούς πόρους, οπότε ο τρόπος για να μετριαστεί αυτό, για μένα είναι, να υπάρξει ένας βίγκαν τρόπος ζωής».
Ο ηθοποιός, τον περασμένο μήνα, έπεισε τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών να δημιουργήσουν ένα εξολοκλήρου μενού βίγκαν κατά την τελετή απονομής των βραβείων και τα κατάφερε. 

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes