Γκάνταλφ: Πώς ο ρόλος πήρε τη μορφή του Ίαν Μακέλεν

Εκπληκτικές είναι οι ομοιότητες της ζωής του Ίαν Μακέλεν με αυτήν του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν - συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ωστόσο, στη βιογραφία του Βρετανού ηθοποιού από τον Γκάρι Ο' Κόνορ, «Ian McKellen: A Biography», αναφέρεται ότι αν και αυτές οι ομοιότητες, κατά κάποιον τρόπο, προετοίμαζαν τον Μακέλεν για τον ρόλο του Γκάνταλφ στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, αυτό παρά λίγο να μη συμβεί.
Αρχικά, ο  ρόλος είχε προσφερθεί στον Κρίστοφερ Πλάμερ, που όταν έμαθε για μακρόχρονα γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία, αρνήθηκε, λέγοντας: «Νομίζω ότι υπάρχουν άλλες χώρες που θα ήθελα να επισκεφθώ, πριν τα κακαρώσω» -αργότερα, το μετάνιωσε, αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς ο ρόλος είχε δοθεί.
Συγκεκριμένα, ο ρόλος προτάθηκε στον Σον Κόνερι, που, προσφάτως, ανέφερε: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα το σενάριο». Και πρόσθεσε: «Διάβασα το βιβλίο. Διάβασα το σενάριο. Είδα τις ταινίες. Πιστεύω ότι ο Ίαν Μακέλεν είναι θαυμάσιος σε αυτόν τον ρόλο». Η αμοιβή του θα ήταν 6 εκατομμύρια δολάρια συν το 25% από τα μεικτά των πωλήσεων, δηλαδή 9 εκατομμύρια δολάρια. Το 2005, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη νεοζηλανδική εφημερίδα «Herald», είχε διευκρινίσει: «Ναι, εντάξει, ποτέ δεν το κατάλαβα... Είδα την ταινία. Εξακολουθώ να λέω ότι δεν το κατάλαβα. Θα μ’ ενδιέφερε να κάνω κάτι που δεν καταλαβαίνω πλήρως, αλλά όχι για 18 μήνες».
Υπήρξε και κάτι ακόμα το οποίο θα μας στερούσε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε τον Γκάνταλφ με τη μορφή του Ίαν Μακέλεν. Ο Μακέλεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Τζον Γου για τον ρόλο του Swanbeck στο «Mission: Impossible 2» του 2000. Δεν αποδέχθηκε επειδή δεν του είχαν δείξει πρώτα το σενάριο -τον ρόλο πήρε, τελικά, ο Άντονι Χόπκινς. Αν είχε αποδεχθεί, δεν θα γινόταν ποτέ Γκάνταλφ.
Ισχυρίζεται ότι δεν είχε διαβάσει τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» πριν βάλει υπογραφή -όταν του προσέφεραν 4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Όταν αργότερα τον ρώτησαν για ποιον λόγο πιστεύει ότι του πρότειναν τον ρόλο, είπε ότι η δική του προσωπική επιλογή θα ήταν ο Πολ Σκόφιλντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πέθανε ο διάσημος ράπερ DMX

Ο Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός Ερλ Σίμονς, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα DMX ή Dark Man X, πέθανε, την Παρασκευή, σε ηλικία 50 ετών σε ν...