Εικαστικό Βραβείο Τέρνερ δια χειρός Έντουαρντ Ένινφουλ


Μόδα και τέχνη θα συναντηθούν και πάλι τον επόμενο μήνα, όταν ο Έντουαρντ Ένινφουλ, αρχισυντάκτης της βρετανικής «Vogue», θα απονείμει το Βραβείο Τέρνερ (Turner Prize 2019).
Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Βρετανό ή με έδρα τη Βρετανία εικαστικό καλλιτέχνη, με βάση έκθεση των έργων του που διοργανώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 λιρών Αγγλίας, ενώ το ποσό των 5.000 λιρών Αγγλίας δίνεται σε καλλιτέχνες που επιλέγονται στη βραχεία λίστα υποψηφιοτήτων.
Τα προηγούμενα χρόνια έχουν βραβευθεί οι Στιβ ΜακΚουίν, Ντάμιεν Χιρστ, Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Μαρκ Κουίν. Πέρυσι, το βραβείο απονεμήθηκε στη Σάρλοτ Πρότζερ, για ταινία που γύρισε με το iPhone της με θέμα την εμπειρία που βίωσε, όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη ζώντας σε μια αγροτική περιοχή της Σκωτίας.
Οι φετινοί υποψήφιοι, έργα των οποίων παρουσιάζονται στο Turner Contemporary στην πόλη Μάργκεϊτ, είναι οι Tai Shani, ο Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock και Oscar Murillo.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Tom & Jerry»: Ορκισμένοι εχθροί στην κορυφή του αμερικανικού box office

Οι ορκισμένοι εχθροί Τομ και Τζέρι εξακολουθούν να κάνουν πρωτιές, βάζοντας φωτιές στα ταμεία των κινηματογράφων. Η νέα ταινία της Warner «...