ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

«Εξεικονίσεις Art - Est» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά


Έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: «Εξεικονίσεις Art- Est», εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά [Φίλωνος 29, κτήριο παλαιού ταχυδρομείου].

Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο εικαστικό φάσμα με χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάζονται σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει  έργα  που εκτέθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου- Ευταξία. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει διαχρονική παρουσίαση προσωπογραφιών και σωματογραφιών που έχουν φιλοτεχνηθεί εκ του φυσικού και η τρίτη ενότητα πρόσφατες ανέκθετες ζωγραφικές συνθέσεις του με εννοιολογικά στοιχεία και ανθέμια.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ανιχνεύει κάθε πτυχή φυσικού ή τεχνητού υλικού στοιχείου, αναζητεί μορφές, εμπνέεται ιδέες, επεξεργάζεται με την ευαισθησία του την ύλη και αποτυπώνει εικόνες αποκαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τις ενυπάρχουσες αισθητικές δυνητικές αξίες. Η αντιληπτικότητά του δέχεται πολλαπλούς κραδασμούς, συλλαμβάνει αισθητικούς προβληματισμούς και η δημιουργικότητά του απλώνεται σε πολύπλευρους πειραματισμούς.

Με αφετηρία τη φυσική ζωγραφική οδηγείται σ’ ένα ιδιαίτερα ευρύ πεδίο πολυδύναμων επιρροών, αντλεί εικαστικές πληροφορίες, προβάλλει υποκειμενικές συλλήψεις. Με τέτοιο εξοπλισμό διαπλέει τα πελάγη των αισθητικών του πεδίων και των συναισθηματικών του φορτίσεων. Ο φυσικός χώρος αποτέλεσε την πρώτη πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη. Αλλά εκεί που η έμπνευσή του δρα καταλυτικά είναι η μελέτη του ανθρώπινου σώματος.

Κώστας Ευαγγελάτος - Σωματογραφικό Σύμπλεγμα
Στα προδρομικά φυσικά τοπία και στις σωματογραφίες οι σκληρές γραμμές και οι εμφατικοί, σχεδόν βίαιοι χρωματισμοί περιχαρακώνονται από ισχυρά περιγράμματα. Από εκεί θα προχωρήσει σε αφαιρετικές μορφοποιήσεις και σε γεωμετρικούς σχηματισμούς με έντονη την ανησυχία του καλλιτέχνη για τη διαμόρφωση προσωπικού ιδιώματος. Με τις νεφελογραφίες θα προχωρήσει στη σύνθεση δυναμικών πραγματικών ή ιδεατών τοπίων, υφαίνοντας ορίζοντες και συνάφειες ουρανού και γης, στιγμιότυπα ρευστών ή βίαιων κοσμικών μεταλλαγών σε ονειρικές συνθέσεις.

Κώστας Ευαγγελάτος - Μορφή
Η έκθεση -που θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου- λειτουργεί καθημερινά: 12:00-14:30 και 18:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes