Νέες σειρές και ταινίες βασισμένες στη Νάρνια ετοιμάζει το Netflix.

Έπειτα από σύναψη πολυετούς συμφωνίας ανάμεσα στο Netflix και την The C.S. Lewis Company, το Netflix θα μετατρέψει κλασικές ιστορίες από το σύμπαν της Νάρνια σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, για τους συνδρομητές του σε όλο τον κόσμο. Όλες οι σειρές και οι ταινίες που θα προκύψουν από αυτή τη συμφωνία θα είναι παραγωγής Netflix, με τον Mark Gordon της Entertainment One (eOne) και τους Douglas Gresham και Vincent Sieber σε ρόλο executive producers για τις σειρές, και παραγωγών για τα φιλμ.
Συνολικά, τα βιβλία της Νάρνια έχουν πωλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που παραχωρεί τα δικαιώματα και των επτά βιβλίων της Νάρνια σε μία εταιρεία.
«Τα βιβλία του Κ.Σ. Λιούις “Τα Χρονικά της Νάρνια” έχουν συναρπάσει γενεές αναγνωστών σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Ted Sarandos, διευθυντής Περιεχομένου της Netflix. «Χιλιάδες οικογένειες έχουν ερωτευτεί χαρακτήρες σαν τον Ασλάν, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο της Νάρνια, και είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα αποτελέσουμε το σπίτι τους για τα επόμενα χρόνια».
«Είναι υπέροχο το ότι -τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανυπομονούν να δουν περισσότερη Νάρνια στην οθόνη- οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής και της διανομής μάς επιτρέπουν να δώσουμε ζωή στις ιστορίες της Νάρνια και να τις παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Douglas Gresham, θετός γιος του Κ.Σ. Λιούις. «Το Netflix μοιάζει να είναι το ιδανικό μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου, και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους σε αυτή την κατεύθυνση».
«Η Νάρνια είναι ένα από αυτά τα σπάνια δημιουργήματα που αγγίζουν πολλές γενεές σε όλα τα μήκη της γης», δήλωσε ο Mark Gordon, πρόεδρος και διευθυντής προγράμματος της eOne. «Η eOne και εγώ χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συνεργασία μας με την The C.S. Lewis Company και το Netflix, καθώς γνωρίζουμε πως έχουν την ικανότητα να μεταφράσουν το σύμπαν της Νάρνια σε εξαιρετικού επιπέδου ταινίες και σειρές. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η παραγωγή όλων αυτών των πρότζεκτ που σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Το ΜΕΤ αναζητά τα έργα του Τζέικομπ Λόρενς, του πιο διάσημου Αφροαμερικανού ζωγράφου του 20ού αιώνα

Ο δημοφιλής Αφροαμερικανός καλλιτέχνης του 20ού αιώνα ήταν ο Τζέικομπ Λόρενς. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα ερευνητικά βιβλία για...