Η ηθοποιός Δάφνη Πατακιά θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Blessed Virgin» του Πολ Βερχόφεν

Η Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Blessed Virgin», την πρώτη ταινία του Ολλανδού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πολ Βερχόφεν,  μετά τον θρίαμβό του «Elle» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Το «Blessed Virgin» αφηγείται την ιστορία της αμφιλεγόμενης ηγουμένης του 17ου αιώνα Μπενετέτα Καρλίνι, η οποία μπήκε σε μοναστήρι στην Τοσκάνη όταν ήταν παιδί και κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία, κυρίως λόγω των οραμάτων που υποστήριζε ότι έβλεπε και των διαβόητων στιγμάτων που έβγαζε στο σώμα της. 

Στη συνέχεια, εξοστρακίστηκε από τους κόλπους της εκκλησίας, όταν ανακαλύφθηκε πως διατηρούσε σχέσεις με άλλες μοναχές, ενώ υπάρχει διαφωνία σε ακαδημαϊκό επίπεδο για τους πραγματικούς λόγους της πτώσης της.

Την Μπενετέτα Καρλίνι θα υποδυθεί η Βιρζινί Εφιρά - που έπαιζε τη γυναίκα του Λοράν Λαφίτ στο «Elle», ενώ τη διασκευή του έργου της Τζούντιθ Σ. Μπράουν «Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy» έχει αναλάβει ο μόνιμος συνεργάτης του Βερχόφεν, Ζεράρ Σετεμάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Η πιο θεατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, σχεδιασμένη από τον Κένγκο Κούμα

«Ένα δωμάτιο χωρίς βιβλία είναι ένα σώμα χωρίς ψυχή» είπε ο Κικέρων και η γρανιτένια όψη του Μουσείου Πολιτισμού Kadokawa του Τόκιο δεν προε...