Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Ο Μπέργκμαν τοποθέτησε τη σφραγίδα του σε διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και τα οποία θα δούμε σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες στους κινηματογράφους Άστορ και Ανδόρα στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μια Αιωνιότητα και Ένας Αιώνας: Μπέργκμαν 1918 - 2018» (19-22/4) που οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
Η ταινία που θα σηκώσει την αυλαία του αφιερώματος είναι το ντοκιμαντέρ «Bergman Island» (2004) που θα προβληθεί παρουσία της σκηνοθέτιδας Μαρί Νιρερόντ. Η Νιρερόντ ήταν η πρώτη κινηματογραφίστρια που απέκτησε πρόσβαση στο διάσημο σπίτι του Μπέργκμαν στην απομονωμένη νήσο Φάρο της Βαλτικής, και στην ταινία της κατέγραψε το χώρο όπου ο δημιουργός εμπνεύστηκε τις ιστορίες του και έζησε μία ιδιαίτερη καθημερινότητα συχνά αποκομμένος από κάθε ανθρώπινη επαφή.
Παράλληλα με τις προβολές θα διεξαχθεί σειρά συζητήσεων και ομιλιών, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, ακαδημαϊκών, ηθοποιών και κριτικών κινηματογράφου. Επίσης, καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου θα εκτεθεί στους χώρους των κινηματογράφων πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πληροφορίες:
Μια Αιωνιότητα και Ένας Αιώνας: Μπέργκμαν 1918 - 2018, 19-22/4
Άστορ (Σταδίου 28, στοά Κοραή, 2103211950) / Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Πανόρμου, 2106980796)

Είσ.: €5,50 / €10 (ημερήσιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...