Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τον τεχνολογικό εξοπλισμό του δημόσιου πανεπιστημίου

Από αριστερά, ο καθηγητής Αρ. Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου, ο αναπλ. καθηγητής Ε. Μαρίνος, η αναπλ. καθηγήτρια Μ. Γαζούλη και η επίκουρη καθηγήτρια Μ. Ρομπολάκη.
Σε μια περίοδο κατά την οποία η στήριξη της δημόσιας παιδείας διαδραματίζει καίριο ρόλο, η Τράπεζα Πειραιώς έσπευσε να ενισχύσει το Εργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η χορηγία και δωρεά έγινε προς την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εργαστηρίου Bιολογίας, Μαρία Γαζούλη, με ένα σύγχρονο μηχάνημα πολλαπλασιασμού γενετικού υλικού σε πραγματικό χρόνο. Το μηχάνημα δίνει δυνατότητα για λεπτομερή μελέτη της έκφρασης γονιδίων και τον προσδιορισμό με ακρίβεια πολυμορφισμών στο γενετικό υλικό. Πρόκειται για μια χειρονομία που ενισχύει σημαντικά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Εργαστηρίου.
Με αφορμή τη δωρεά του μηχανήματος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον οποίο υποδέχθηκε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας, καθηγητής Αριστείδης Ηλιόπουλος που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία. Επισήμανε, μάλιστα, πως απουσιάζουν οι σύγχρονες υποδομές από το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε πως «το ελληνικό πανεπιστήμιο διαθέτει υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Με τη δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός. Ωστόσο, θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να καταστεί δυνατή η παραγωγή καινοτομίας και εφαρμογών που θα φέρουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στο προσκήνιο των διεθνών ερευνητικών εξελίξεων και θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Ο Τέλειος Αμερικανός»: Παράσταση του Φίλιπ Γκλας αφιερωμένη στον Γουόλτ Ντίσνεϊ

Σε ηλικία 75 ετών, μία από τις κορυφαίες μορφές της μουσικής του 20ού αιώνα, ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης Φίλιπ Γκλας, συνθέτει ένα νέ...