ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η Παλόμα Πεδρέρο στην Αθήνα για την πρεμιέρα του έργου της στο Θέατρο Αργώ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη Ισπανίδα θεατρική συγγραφέας Παλόμα Πεδρέρο, μεταβαίνει στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Θεάτρου Αργώ και του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος, για να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα του έργου της «Το Κάλεσμα της Λορίν», το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο Small Argo full of Art.

Η συγγραφέας θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μιλήσει για το έργο της και θα δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους και κοινό, για το επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται το έργο, την ταυτότητα φύλου, ένα θέμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας από τη στιγμή ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της κοινωνικής ταυτότητας φύλου.

Τα πρόσωπα του έργου ζουν σε αβεβαιότητα και αγωνία, στερούνται τον έρωτα και τη στοργή. Είναι Απόκριες και ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Αυτό που ξεκινά σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη: ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sex shop,  αλλά η γυναίκα χαλάει το «παιχνίδι». Ερωτισμός και καταπίεση συνυπάρχουν. Παραδοσιακοί ρόλοι παρωδούνται.

Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι «ρόλοι» και σε ποιο βαθμό φτάνει η ελευθερία του ατόμου; Πόσο καταπιεσμένα ή κοινωνικά απομονωμένα μπορεί να είναι τα μέλη μιας κοινωνίας; Οι κοινωνικοί ρόλοι που απονέμονται και υιοθετούνται ακόμα και από την παιδική ηλικία, αρχίζουν να αμφισβητούνται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος:
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Μιχάλης Τσίχλης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Παίζουν: Ιωάννης Αθανασόπουλος (Πέδρο), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Ρόζα)

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: €12, €10 (μειωμένο), €5 (ανέργων και ατέλειες)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2018
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Φωτογραφίες: Αθηνά Σαρηγιαννίδη
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Παρισσινού



Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes