Το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου
Το Animasyros υποδέχεται το 2018 με τις καλύτερες ταινίες του επετειακού «Animasyros 10», σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων, από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος).
Συνδυάζοντας υψηλή τεχνική και εικαστική πληρότητα, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, δίνουν το παλλόμενο στίγμα της σύγχρονης σκηνής του animation, μέσα από μία δίωρη επιλογή των ταινιών που ξεχώρισαν στο τελευταίο Animasyros. Ανάμεσά τους, είναι οι ταινίες «L'Ogre» (Το τέρας), «O Matka!» (Μητέρα!) και «Aenigma», που απέσπασαν τα τρία βασικά βραβεία του Φεστιβάλ (στο Διεθνές, το Σπουδαστικό και το Ελληνικό τμήμα, αντίστοιχα), αλλά και το πολυσυζητημένο «Min Borda» (Το φορτίο μου) της Νίκι Λίντροθ φον Μπαχρ, που έρχεται μετά τη βράβευσή του ως καλύτερο animation του 2017 στα νεοσύστατα Emile Awards.
Το πρόγραμμα προβολών κορυφώνεται με την προβολή του φιλμ «The Ox», της πρώτης μεγάλου μήκους δημιουργίας του Γιώργου Νικόπουλου, η οποία συγχρόνως είναι και η πρώτη ταινία animation που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συνδυάζοντας την τεχνική stop-motion με τον σύγχρονο χορό, το θέατρο σκιών και τη ζωντανή κινηματογράφηση, ο σκηνοθέτης χτίζει μια μοντέρνα πολιτική αλληγορία που εμπνέεται από τον αρχαίο μύθο του βασιλιά Μίδα, αλλά αντανακλά τη σημερινή, παγκόσμια πολιτικοοικονομική κρίση.
Το πρόγραμμα «Animasyros στη Στέγη» συνεπιμελήθηκαν η Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros και ο Θοδωρής Καραμανώλης, διευθυντής προγράμματος του Φεστιβάλ. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε προβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Πέθανε ο διάσημος ράπερ DMX

Ο Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός Ερλ Σίμονς, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα DMX ή Dark Man X, πέθανε, την Παρασκευή, σε ηλικία 50 ετών σε ν...