«Τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, από το Cine Doc, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αμαλιάδα

Με κοινό τους στοιχείο την αναζήτηση της ελπίδας για μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολεί την περιοχή, περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα, και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, είναι οι πρωταγωνιστές του νέου συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, με τίτλο «Τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας».
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story, η ταινία θα προβληθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αμαλιάδα.

Τα «Αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας» είναι μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα. Οι ιστορίες των αδέσποτων ζώων του Greek Animal Rescue αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, οδηγώντας μια φιλοζωική οργάνωση από το Λονδίνο να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τα «Greekies», τα αδέσποτα από την Ελλάδα που είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό. Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει χαρούμενο και υγιές στα λιβάδια του Έσεξ; Γιατί τα «Greekies» είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία;

Το Greek Animal Rescue αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, την οποία στηρίζουν το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, με τίτλο «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους». Σκοπός τους είναι να δοθεί βήμα σε καθημερινούς ήρωες, των οποίων οι προσωπικές ιστορίες δεν είχαν αποτυπωθεί στον φακό, και να αναδείξουν μέσα από αυτές πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.

Ημέρα Προβολής
Αθήνα: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου: Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, τηλ.: 210 3398600), στις 19.30, και Κυριακή 5 Νοεμβρίου: κινηματογράφος «Δαναός» (λεωφ. Κηφισίας 109, τηλ.: 210 6922655), στις 16.00. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Μενέλαο Καραμαγγιώλη.

Πληροφορίες

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ
Πληροφορίες: 210 7211073 και cinedoc.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...