ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Φουτουριστικά γραμματόσημα από το Start Wars «προσγειώθηκαν» στο Λονδίνο

Μία σειρά φουτουριστικών γραμματοσήμων «προσγειώθηκε» στο Λονδίνο, τιμώντας την τελευταία ταινία της σειράς «Star Wars».
Droids και εξωγήινοι καθώς και οι «τελευταίοι Τζεντάϊ» απεικονίζονται σε οκτώ γραμματόσημα που παρουσίασαν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία.
Τέσσερα γραμματόσημα με «ανδροειδή» είναι χαραγμένα με ειδικό φωτεινό μελάνι για να απεικονίζουν μυστικές λεπτομέρειες, οι οποίες γίνονται ορατές, μόνο κάτω από το υπεριώδες φως.
Τα γραμματόσημα απεικονίζουν παλιούς και νέους ήρωες: Μαζ Κανάτα, Τσουμπάκα, ύπατος αρχηγός Σνόουκ, καθώς και τα Porgs, τα μικρά πτηνά που  πετούν στον μακρινό πλανήτη Ahch-To, όπου έχει εξορισθεί ο Λουκ Σκαϊγουόκερ.
Δικό του γραμματόσημο έχει και το μικρό πιστό ανδροειδές R2-D2, έπειτα από μία περιπετειώδη ζωή, πρώτα στο διαστημόπλοιο της Βασίλισσας Παντμέ Αμιντάλα στη διάρκεια της Μάχης του Ναμπού, και στη συνέχεια στους Πολέμους των Κλώνων στο πλευρό των Άνακιν και Λουκ Σκαΐγουόκερ στη μάχη κατά της Αυτοκρατορίας.
Τα γραμματόσημα σχεδίασε ο Βρετανός καλλιτέχνης Μάλκολμ Τουίν, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το εξαιρετικά δημοφιλές σετ γραμματοσήμων για το «Star Wars», το 2015.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Βασιλικών Βρετανικών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα αποδεικνύουν τη βρετανική τεχνογνωσία πίσω από τις ταινίες «Star Wars», καθώς κάθε επεισόδιο δημιουργήθηκε από ένα μεγάλο βρετανικό καστ και προσωπικό.

Οι θαυμαστές του «Star Wars» μπορούν, στα περίπου 7.000 ταχυδρομεία της Βρετανίας, να προπαραγγείλουν τα γραμματόσημα - τα οποία θα κυκλοφορήσουν το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes