ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Between the Seas»: Το Φεστιβάλ Μεσογειακών Τεχνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Φεστιβάλ Μεσογειακών Τεχνών «Between the Seas», έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία πέντε ετών στη Νέα Υόρκη, έρχεται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Baumstrasse/Δρόμος Με Δέντρα.
Με καλλιτεχνική διευθύντρια την Ακτίνα Σταθάκη, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, στο Baumstrasse (Σερβίων 8 - Βοτανικός), και θα περιλαμβάνει παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου και χορού, αναγνώσεις θεατρικών κειμένων και εργαστήρια με καλλιτεχνικές συμμετοχές από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, το Κόσοβο, τον Λίβανο και τη Νότια Αφρική.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, το Φεστιβάλ «Between the Seas» αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα διαλόγου, ανταλλαγής και συνεργασίας για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες της Μεσογείου και της Μεσογειακής διασποράς και δημιούργησε μια γέφυρα μεταξύ Μεσογείου και Βορείου Αμερικής. Τώρα, με την μεταφορά του στην Ελλάδα και στον φυσικό Μεσογειακό του χώρο, φιλοδοξεί να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης και πειραματισμού των ανεξάρτητων καλλιτεχνών εντός και εκτός Μεσογείου και πεδίο διαλόγου και προβληματισμού για τη Μεσογειακή ταυτότητα.

Πριν από την επίσημη έναρξη, από τις  4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, το «Between the Seas» οργάνωσε καλλιτεχνικό εργαστήριο με προγραμματισμένη διαμονή (Residency)  και προσκεκλημένους τη χορογράφο/χορεύτρια Paula Quintana από τις Κανάριες Νήσους και τον τζαζ κιθαρίστα Andreas Arnold από τη Νέα Υόρκη. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στον δήμο Μονεμβασίας, σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα του δήμου και τον πολιτιστικό χώρο ΚΥΜΟΘΟΗ. Το residency κατέληξε σε ανοιχτή για το κοινό παράσταση, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.
Πληροφορίες
Η τιμή των εισιτηρίων για τις παραστάσεις είναι 10 ευρώ και 5 ευρώ για τους άνεργους.  Κρατήσεις: τηλεφωνικά: 6983 313302 (17:30 - 21:30), ηλεκτρονικά: info@dentra.gr.Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes