Σπάνια αντικείμενα του Θεάτρου Τέχνης στον χώρο τέχνης ΣΤΟart

Με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος της ανάγκης αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, η ξεχωριστή έκθεση «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα», εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ΣΤΟart (Στοά Κοραή 4), σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνει 75 σπάνια αντικείμενα με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυσή του, το 1942, από τον Κάρολο Κουν, έως σήμερα.
Συγκεκριμένα, εκτίθενται κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες και άλλα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά και αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.
Προγράμματα
Ο αριθμός 75 είναι μόνο συμβολικός. Το αρχείο του Θεάτρου Τέχνης αριθμεί χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων.
Πληροφορίες

ΣΤΟart: Στοά Κοραή 4 (εντός της στοάς) - Αθήνα, τηλ.: 210 3252352. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...