ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Αλέξια στο Ηρώδειο

Η ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτρια από την Κύπρο παρουσιάζει επιλογές από την καριέρα της υπό τη σκιά της Ακρόπολης
Για όσους γνωρίζουν και αγαπούν τη μουσική της Αλέξιας, η συναυλία της την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού θα είναι το καλύτερο δώρο που τους έχει κάνει η τραγουδίστρια στη μέχρι τώρα πορεία της.
Πρόκειται για μία παραγωγή που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και περιλαμβάνει μια επιλογή από το σύνολο της δισκογραφίας της: Από το “I am Siam”, την πρώτη διεθνή επιτυχία της, στο πρώτο ελληνικό άλμπουμ «Αλέξια», «Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασικά» (αφιερωμένο στις κλασικές ελληνικές ταινίες των δεκαετιών 1930-1960), «Αλέξια - Μίκης Θεοδωράκης», διπλός δίσκος της Αλέξιας με τον θρυλικό Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το πειραματικό τριφωνικό τραγούδι “Still no word” από την παράσταση σύγχρονου χοροθεάτρου Οκτάνα, «Η κυρία με τις καμέλιες», σε μουσική Αριστείδη Μυταρά, τραγούδια από το "In a jazz mood", το πρώτο τζαζ άλμπουμ της Αλέξιας με τη συμμετοχή των Chick Corea και John Patitucci, μέχρι το "Birds have to fly" που προτάθηκε για βράβευση από την Recording Academy (The GRAMMY's) ως το Best Jazz Vocal Album.
Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει επίσης μουσική από τα avant-garde αυτοσχεδιαστικά άλμπουμ της Αλέξιας, "The improvisation series", "Voice in space" και "Backyards". Κλείνοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη δουλειά της από το τριπλό άλμπουμ "Re-bΕ", σε μουσική, στίχους και ερμηνεία της ιδίας.
Η Αλέξια Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και είναι μια πολυβραβευμένη τραγουδίστρια διεθνούς εκτοπίσματος, συνθέτρια, στιχουργός και κοινωνική ακτιβίστρια. Με μια καριέρα 30 χρόνων και 45 δισκογραφικές κυκλοφορίες, η Αλέξια άλλαξε την ιστορία των ελληνικών δισκογραφικών πωλήσεων, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων, με μία σειρά από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους (στις CBS-Columbia, Polygram, Universal Music, BMG, Sony Music) και με ευκολία σε πολλά μουσικά είδη όπως pop, jazz, world, αυτοσχεδιαστική και κινηματογραφική μουσική.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Αλέξια ίδρυσε το "The Alexia Vassiliou International Music Foundation" και έχει δημιουργήσει τη Μέθοδο Μουσικής Ακρόασης Re-bE, ώστε να παίρνει και να προσφέρει Μουσική σε σχολεία και σε κοινότητες, αλλά και σε ιδιωτικά workshops, ξεκινώντας από την Κύπρο και το Λος Άντζελες.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes