Μια ελληνική ταινία για την κρίση, στο Comic - Con International

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους «White collar» έγινε δεκτή στο Comic - Con International, μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της ποπ κουλτούρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου, στο Σαν Ντιέγκο.
Το Comic - Con International έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια ποπ κουλτούρας, όπου εκεί, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται διάσημες χολιγουντιανές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Star wars», «Avengers», «Game of thrones» και «Big Bang Theory». Φέτος, μέσα σε αυτές, θα συγκαταλέγεται και το «White collar», μία ελληνική ταινία που μιλά για την οικονομική κρίση και τη μεγάλη ανεργία που επικρατεί.

Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης και Τάσος Μπαρνιάς.
Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, στο οποίο οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει θεσπιστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συνεντεύξεων εργασίας, κατά τον οποίο οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν και όποιος απαντάει λάθος παίζει έναν ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών παίρνει και τη θέση εργασίας.

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του ανεξάρτητου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Comic - Con International και αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια καλλιτεχνική ομάδα συμμετείχε και πέρυσι στο Comic - Con με την προηγούμενη ταινία της, το «e - Social». Τη σκηνοθεσία του «White collar» υπογράφει η Ναταλία Λαμπροπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή της ταινίας οι Σωτήρης Πετρίδης και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου.
Η ταινία έχει ήδη βραβευτεί στο εξωτερικό, καθώς  απέσπασε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας.

Στην ταινία, πρωταγωνιστούν οι Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Άλλοι βασικοί συντελεστές που πλαισιώνουν αυτήν την ταινία, η οποία καταπιάνεται με μία μάστιγα της εποχής, όπως είναι η ανεργία, είναι οι Θανάσης Κωνσταντόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), Τάνια Ναναυράκη (μοντάζ), Κατερίνα Κολλιοπούλου (σκηνογραφία - ενδυματολογία), Γιάννης Λιόλιος (ειδικά εφέ), Αποστόλης Μπαρουξής (ηχοληψία), Αναστάσης Πετρέλης (sound design) και Σοφία Βουλαλά (πρακτικά εφέ και μακιγιάζ), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Από τη Ρωσία με αγάπη» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) παρουσιάζει το μοναδικό τρίπτυχο χορού «Από τη Ρωσία με αγάπη», φέρνοντας στη σκηνή της Αίθ...