Η χαοτική καθημερινότητα της Αθήνας μέσα από το «Revolt Athens»

«Revolt Athens», στην Πειραιώς 260, στις 15 και 16 Ιουνίου
Η ΟDC Ensemble / Βυρσοδεψείο της σκηνοθέτριας Έλλης Παπακωνσταντίνου προσκαλεί τον συνθέτη Τηλέμαχο Μούσσα, την περφόρμερ Ρόζα Προδρόμου και τον εικαστικό Παντελή Μάκκα να μας ξεναγήσουν στη χαοτική καθημερινότητα της Αθήνας, μεταγράφοντας την κρίση σε αισθητική εμπειρία.
Μέσα από το «Revolt Athens», που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, στις 15 και 16 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, τρεις performer, σε μια σκηνή - τοπίο καταστροφής και αναγέννησης, επιχειρούν να μεταστρέψουν τις στερεοτυπικές εικόνες της Αθήνας, που αναπαράγονται από τη διεθνή media διανόηση και τέχνη.
Nick Mangafas
Αθήνα: μια πόλη, ένας μύθος, μια έννοια ή η πρωταγωνίστρια της κρίσης; Στον αντίποδα των δημοσιογραφικών επιφυλλίδων, των οικονομικών αναλύσεων και των τουριστικών οδηγών, το «Revolt Athens» αποτελεί έναν εναλλακτικό «οδηγό πόλης», που επιχειρεί να εξορύξει το σημερινό δραματικό ασυνείδητο των ανθρώπων που την κατοικούν.
Η περφόρμανς παρουσιάζεται στην Αθήνα για πρώτη φορά, ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Βιέννη, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ), και μιλά για τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα της ελληνικής πρωτεύουσας. Όμως, πολύ γρήγορα, γίνεται σαφές πως ολόκληρη η σύγχρονη Ευρώπη αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα: την καταστολή των δημοκρατικών διαδικασιών και την καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα μιας «υποτιθέμενης» ασφάλειας.

Συντελεστές παράστασης
Concept - σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου, κείμενο: ODC  Ensemble, σύνθεση - sound design: Τηλέμαχος Μούσσας, visuals: Παντελής Μάκκας, φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου, installation - κοστούμια: Τέλης Καρανάνος - Αλεξάνδρα Σιάφκου, διεύθυνση παραγωγής: Νάνσυ Κοκολάκη, παραγωγή: ΟDC Ensemble / Βυρσοδεψείο. Περφόρμερ: Ρόζα Προδρόμου, Τηλέμαχος Μούσσας, Παντελής Μάκκας.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Ε): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 53 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό - άνεργοι - AμεΑ): 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...