Ο Μπαμπάς στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Στο θέατρο Δημήτρης Χορν ανεβαίνει η παράσταση του Florian Zeller «Ο Μπαμπάς», τον οποίο μεταφράζει, σκηνοθετεί αλλά και υποδύεται ο γνωστός για τις μεγάλες και συνεχείς επιτυχίες του Σταμάτης Φασουλής.

Καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας και ακούστε την ιστορία του…
Ο Αντρέ ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Η κόρη του η Άννα, βλέποντάς τον να μεγαλώνει, ανησυχεί. Σε μια εκδήλωση οικογενειακού καθήκοντος, αποφασίζει να συγκατοικήσουν. Η Άννα, ο μπαμπάς της και ο σύντροφός της.

Σε αυτό το σημείο της παράστασης αρχίζουν να εκδηλώνονται τα μεγάλα προβλήματα που άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο και άλλοτε γνήσια συγκίνηση. Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Εκτός από τα πρόσωπα του θεάτρου, συγκρούεται ακόμα το παρελθόν με το παρόν αλλά και με το μέλλον σε μια άτακτη συναυλία χρονικών ενσταντανέ.

Το έργο έχει ένα μεγάλο ατού: δε βλέπουμε τη ζωή έτσι όπως είναι. Τη βλέπουμε όπως εκδηλώνεται στα μάτια του Μπαμπά. Όλη η παράσταση είναι ένα υποκειμενικό πλάνο του ήρωα. Γι’ αυτό, το ρόλο της κόρης και το ρόλο του συντρόφου της του Πιέρ, τον ερμηνεύουν 4 ηθοποιοί. Δύο που αποτελούν τα πραγματικά πρόσωπα (Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας), αλλά και δύο που είναι εκείνα τα πρόσωπα που ο Μπαμπάς βλέπει σαν Άννα και Πιέρ (Ελευθερία Μπενοβία, Κίμων Κουρής).
  
Η παράσταση σημείωσε θριαμβευτική πορεία στο Παρίσι, με θερμές εκδηλώσεις αγάπης από το κοινό και έχει τιμηθεί το 2014 με το βραβείο Molière στην κατηγορία του καλύτερου έργου, ενώ ο Robert Hirsch στον πρωταγωνιστικό θεατρικό ρόλο, τιμήθηκε την ίδια χρονιά με το βραβείο Molière στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Τα βραβεία Molières είναι τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία στη Γαλλία.

Συντελεστές
Μετάφραση/Σκηνοθεσία έργου: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά παράστασης: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια ηθοποιών: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί σκηνής: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Στην ελληνική μεταφορά του έργου τον μπαμπά υποδύεται ο Σταμάτης Φασουλής.

Πρωταγωνιστούν:

Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας, Κίμων Κουρής, Ελευθερία Μπενοβία και Ματίνα Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...