Στις Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη η καρφίτσα της Μελίνας

Η δέκατη απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα.
Το βραβείο κέρδισαν οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, για την ερμηνεία της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του θεάτρου Πορεία, και Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στο έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.
Οι δύο ηθοποιοί παρέλαβαν την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη από την περσινή νικήτρια Λένα Δροσάκη αναφέροντας πως όπως και στο έργο του Τσέχωφ «Τρεις αδερφές», στο οποίο πρωταγωνιστούν στο θέατρο Πορεία, έχουν αδελφική σχέση, έτσι αδελφικά θα μοιραστούν και το βραβείο.
Η Ιωάννα Παππά, αφού ευχαρίστησε τη Ρούλα Γεωργακοπούλου, τον Θοδωρή Γκόνη και την οικογένειά της, είπε πως η Μαρία Πολυδούρη ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε να ερωτεύεται και αφιέρωσε το βραβείο στον σύντροφό της, καθώς και στον Κώστα Κουτσομύτη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την εμπιστεύτηκε χωρίς να την γνωρίζει και στον Μηνά Χατζησάββα τον οποίο θα θυμάται με πολλή αγάπη.
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να μοιράζεσαι ένα βραβείο, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αντέχει σε δύσκολους καιρούς και συνεχίζει να κρατάει ζωντανό τον θεσμό και αφιέρωσε τη διάκρισή της στον Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος της εμπιστεύτηκε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή, και σε όλους τους ανθρώπους του θεάτρου Πορεία.
Η γενική γραμματέας του Ιδρύματος, Μανουέλα Παυλίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το σενάριο της επέκτασης του χρονικού ορίου, άνω των πέντε ετών διαδρομής στο θέατρο, για την κατάκτηση του βραβείου, το οποίο τέθηκε πέρυσι, έγινε φέτος πραγματικότητα.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων  ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Tom & Jerry»: Ορκισμένοι εχθροί στην κορυφή του αμερικανικού box office

Οι ορκισμένοι εχθροί Τομ και Τζέρι εξακολουθούν να κάνουν πρωτιές, βάζοντας φωτιές στα ταμεία των κινηματογράφων. Η νέα ταινία της Warner «...