«Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα»

Ο Τέρενς Ντέιβις μεταφέρει στον κινηματογράφο, με τον δικό του σκληρό ποιητικό ρεαλισμό, το αγαπημένο του κλασικό σκωτσέζικο μυθιστόρημα του Λιούις Γκράσικ Γκίμπον, δημιουργώντας έναν ύμνο στη αέναη δύναμη της φύσης και στην αντοχή του ανθρώπου απέναντι στο πέρασμα του χρόνου και την Ιστορία. Οι Άγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι και Ίαν Πίρι ξετυλίγουν την ιστορία μιας νέας ερωτευμένης γυναίκας, η οποία πασχίζει για την προσωπική της ελευθερία και ευτυχία σε ένα σκληρό ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

«Το βιβλίο είναι διαποτισμένο με μια λυρική μελαγχολία, έναν ήσυχο θρήνο για το μυστήριο της ζωής. Γιατί η ζωή είναι ένα μυστήριο κλεισμένο σε ένα αίνιγμα. Πώς μπορούμε να αντέξουμε τον χρόνο ή να δαμάσουμε τη φύση; Δεν μπορούμε παρά να υπομένουμε. Στο τέλος της εργασίας, μια παρέλαση μνήμης και μια τελετή λαμβάνει χώρα, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει όλα τα βάσανα. Στο τέλος, ο χρόνος και η γη διαρκούν αέναα πέρα από τον πόλεμο, πέρα από τον ανθρώπινο πόνο, πέρα από την ίδια τη ζωή. Είναι μια ιστορία, που αξίζει να ειπωθεί», σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται με νέα παρέμβασή του ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Η παρέμβαση του 59χρονου Αμερικανού ηθοποιού α...