ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Παράθυρα ποίησης» και πολιτισμόυ στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ανοίγει, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, τα παράθυρα της Αγίου Κωνσταντίνου και προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή βραδιά – για την ελληνική ποίηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, ώρα 20:00 – 22:00, και μπροστά από το κτίριο Τσίλλερ. Η διέλευση οχημάτων θα διακοπεί από την πλατεία Ομονοίας και από την οδό Μενάνδρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και μπροστά από το κτήριο Τσίλλερ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (20:00 - 22:00), θα διακοπεί η διέλευση οχημάτων από την πλατεία Ομονοίας και από την οδό Μενάνδρου.
Έλληνες ποιητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάσουν ποιήματα της επιλογής τους από τα παράθυρα του κτηρίου Τσίλλερ, ενώ οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα τους συνοδεύσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο σκηνοθέτης και μουσικός Κώστας Γάκης, ενώ τις απαγγελίες θα ανοίξει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ποιήματα, επίσης, θα διαβάσουν οι Κώστας Παπαγεωργίου, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Χρονάς, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Μπέτυ Αρβανίτη, Ρένη Πιττακή, Δημήτρης Ήμελος, Μαρία Ναυπλιώτου, Στάθης Λιβαθινός και πολλοί άλλοι.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes