ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η Λυδία Ορφανουδάκη μας μιλάει για την νέα της ταινία μικρού μήκους

Συναντήσαμε την Λυδία Ορφανουδάκη και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για την νέα της ταινία μικρού μήκους στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Χάρη Τιμιάδη ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Βασιαγεώργης. 
Πως ήταν η εμπειρία σου από τα γυρίσματα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστείς; 
Λυδία: Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια ταινία μικρού μήκους. Νιώθω πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Μιχάλη Αναστασίου, ο οποίος είναι ένας υπέροχος δάσκαλος και γενικά ένας εξαίρετος σκηνοθέτης. Μέσα από την διαδικασία τον γυρισμάτων κατάφερα να αποκομίσω πολλές εμπειρίες αλλά και χρήσιμες συμβουλές για τη μετέπειτα δουλειά μου. Θεωρώ ότι τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες και πραγματικοί επαγγελματίες. Μια τέτοια εμπειρία μόνο ¨θετική¨ μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. 
Υπήρξε κάποια σκηνή η οποία να σε δυσκόλεψε; 
Λυδία: Δεν μπορώ να πω πως υπήρξαν δύσκολες σκηνές. Ακόμα και στις φαινομενικά ¨άβολες¨ σκηνές, που χρειαζόταν να έρθουμε πολύ κοντά με τον Χάρη, υπήρξε ένα πολύ καλό και θετικό κλίμα συνεργασίας που βοήθησε στο να αντεπεξέλθουμε στα ζητούμενα του σκηνοθέτη μας. Το μόνο που πρακτικά μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε ήταν ένα κρυολόγημα, με έντονο βήχα, που με ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες των γυρισμάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσα κατά τη διάρκεια της λήψης να δυσκολευτώ να συγκρατήσω το βήχα μου και να χαρίσω άπλετο γέλιο στους συνεργάτες μου. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ακόμα να θυμούνται πολλά αστεία περιστατικά με τα οποία γελάσαμε πολύ. 
Πως είναι να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα της κρίσης; 
Λυδία: Θεωρώ πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα επηρεάζει κάθε επαγγελματία και πολύ περισσότερο τα όνειρα και τις επιλογές που θα κάνει ένας νέος δεδομένης της σημερινής κρίσης. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας. Αυτό δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει ή εμποδίζει από το να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να προσπαθούμε για αυτά που αγαπάμε. Το τυχερό αν θέλεις του να είσαι ηθοποιός (ή οποιοσδήποτε άλλος καλλιτέχνης) εν μέσω κρίσης είναι, ότι εμείς μπορούμε να εκφράσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα που μας καταπιέζουν και κατατρώνε, με τρόπο δημιουργικό. Έχουμε τη δυνατότητα όλον αυτό το θυμό και την αρνητική ενέργεια να τον μετατρέψουμε σε κάτι όμορφο, βοηθώντας έτσι άλλους ανθρώπους να κάνουν στροφή σκέψης αλλά και διάθεσης. Δεν είναι μαγικό όλο αυτό; Ένας καλλιτέχνης θα βρει τον τρόπο του να εκφραστεί. Μπορεί να μην τα καταφέρει σε βαθμό που ο ίδιος θα ήθελε, αλλά θα καταφέρει να κάνει αποτελεσματικά πράγματα. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν με το μότο «Στόχευσε το φεγγάρι γιατί ακόμα και αν δεν το φτάσεις, θα πέσεις ανάμεσα στα άστρα». 
Ποια είναι τα επόμενα βήματα σου; 
Λυδία: Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με πολλά και διαφορετικά καλλιτεχνικά πράματα. Συμμετέχω στο πρώτο Bollywood musical στην Ελλάδα “Ινδία-Η χώρα της αγάπης, σκηνοθετώ και χορογραφώ την παράσταση “Un historia antica” στο Studio της Κυψέλης και έχω αναλάβει το κινησιολογικό κομμάτι της παράστασης “Κουκλόσπιτο” σε σκηνοθεσία Βαλεντίνη Λουρμπά στο θέατρο Εκάτη. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ με καινούριες δουλειές όπου μέσα από αυτές θα αποκτήσω εμπειρίες που θα με διδάξουν και θα με κάνουν καλύτερη σε ένα επάγγελμα που αγαπάω. Στόχος μου είναι η εξέλιξή μου και κάθε βήμα μου θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να γίνω καλύτερη και πιο δυνατή. 
Περισσότερες πληροφορίες για το Ποτρέτο θα βρείτε στο Indiefilmrebels
Συνέντευξη: Σωκράτης Τσαπαλιάρης

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes