ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ντέιβιντ Λιντς στον κινηματογράφο Cinobo Όπερα

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo Όπερα τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη «Χαμένη Λεωφόρο».

Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.

Θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της ιστορικής αίθουσας που προ ημερών διέκοψε άδοξα και για πάντα τη λειτουργία της, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ονομάζει τιμητικά τον καινούργιο κύκλο προβολών του ΝΥΧΤΕΣ IDEAL και σας προσκαλεί να δείτε (ή ξαναδείτε) μοντέρνα classics του σινεμά σε αποκατεστημένες ψηφιακά κόπιες που τις περισσότερες φορές θα προβάλλονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα καλωσορίζει με ενθουσιασμό την επαναλειτουργία της αίθουσας Όπερα (πλέον ως Cinobo Όπερα), ενός κινηματογράφου στενά συνυφασμένου με την πρόσφατη διαδρομή των Νυχτών Πρεμιέρας, και ανυπομονεί να συναντήσει ξανά το κοινό τους εκεί.

Οι προγραμματισμένες ταινίες θα ανακοινώνονται σταδιακά και η προβολή τους θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρώτη προβολή της νέας χρονιάς, ανήμερα των γενεθλίων του Ντέιβιντ Λιντς στις 20 Ιανουαρίου, η ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ (LOST HIGHWAY) σε εντυπωσιακή 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Πληροφορίες

ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ – 4Κ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (LOST HIGHWAY-4K RESTORATION)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς

Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Πούλμαν, Ροζάνα Αρκέτ, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ρόμπερτ Μπλέικ, Ρόμπερτ Λότζια

Διάρκεια: 134’

Έτος παραγωγής: 1997

Ημ/νία: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Κινηματογράφος: CINOBO OΠΕΡΑ 1 | Ακαδημίας 57

Ώρα έναρξης: 23.30

Τιμή εισιτηρίου: 7€

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes