ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ένα καλύτερο αύριο για την Ικαρία

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν την Ικαριακή παροικία της Αττικής και όσους φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση υγείας του νησιού, να αντισταθούν οργανωμένα. Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας συγκεντρωνόμαστε μαζικά και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για το νησί της Ικαρίας.
Ακολουθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων για τα θέματα  υγείας όπως καθορίστηκε με την 160-2015  ομόφωνη  απόφαση του δημοτικού συμβούλιου Ικαρίας .
• Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους ασθενείς που  προσέρχονται, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου & πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Διεκδικούμε την συμβολή των συναρμοδίων υπουργείων, σε τρεις καθοριστικούς τομείς για την δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου από τον Δήμο Ικαρίας.
1) Στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, 2) Στην δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, 3)  Στην οικονομική συμβολή του κράτους στο όλο εγχείρημα.
• Δεν εφησυχάζουμε και θα αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε νέα προσπάθεια συγχώνευσης των Νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου.
• Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα  προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes