ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

«Liberte»: Η ιστορία της Βρετανίδας μουσουλμάνας κατασκόπου που έδρασε κατά των Ναζί

To βρετανικό δίκτυο Sky History απέκτησε την ταινία μικρού μήκους «Liberté» για μια μουσουλμάνα κατάσκοπο που υπηρέτησε ως Βρετανίδα μυστική πράκτορας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία «Liberté» αφηγείται την αληθινή ιστορία της Νουρ Ιναγιάτ Χαν, της κόρης ιεροκήρυκα των Σούφι και Αμερικανίδας, που έγινε κατάσκοπος και χειρίστρια ασυρμάτου με έδρα τη Γαλλία για τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου και τελικά κρατήθηκε αιχμάλωτη από το ναζιστικό καθεστώς και εκτελέστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.


Το σενάριο της δραματικής ταινίας έχει γράψει η δημοσιογράφος του Sky News, Σαμ Ναζ, η οποία πρωταγωνιστεί επίσης στον ρόλο της Χαν. Η ταινία βασίζεται σε κατάθεση που δόθηκε από τους Γερμανούς απαγωγείς της Χαν μετά τον πόλεμο. «Liberté» (Ελευθερία) πιστεύεται ότι ήταν η τελευταία λέξη που ειπώθηκε από την κατάσκοπο πριν από το θάνατό της.


Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Χάνβεϊ πρωταγωνιστεί επίσης ο Όλιβερ Μπουτ ως αρχηγός της ναζιστικής υπηρεσίας πληροφοριών Χανς Γιόζεφ Κίφερ.


Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes