ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Dune»

Ο δημιουργός Ντενί Βιλνέβ (Blade Runner 2049) δίνει τη δική του εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ.

Το 1965, ο Χέρμπερτ κατέθεσε το πρώτο βιβλίο ενός καθηλωτικού κόσμου επιστημονικής φαντασίας και έκτοτε οι απανταχού αναγνώστες παραμένουν μαγεμένοι από τα πολλαπλά μηνύματα και τις πρωτόγνωρες εικόνες του έπους, που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Στην υπόθεση του έργου, ο Πολ Ατρείδης (Τιμοτέ Σαλαμέ), ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το «μπαχαρικό των μπαχαρικών» του πλανήτη Αράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, βασισμένη σε μια σειρά βιβλίων που κανείς δεν κατόρθωσε να τα μεταφέρει -ή να τα μεταφέρει όπως τους άξιζε- στη μεγάλη οθόνη. Τον Τιμοτέ Σαλαμέ πλαισιώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ, με επικεφαλής τους Ζεντάγια, Όσκαρ Άιζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάρλoτ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Τζέισον Μομόα, Στίβεν Χέντερσον, Τσανγκ Τσεν, Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν και Σάρον Ντάνκαν - Μπρούστερ.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes