ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Πρεμιέρα για το «Dune» στο Φεστιβάλ Βενετίας

Είναι επίσημο: Το πολυαναμενόμενο, και πολύπαθο στην παραγωγή του, «Dune», το reboot του Ντενίς Βιλνέβ, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο. Όπως είχε ήδη αναφέρει το Variety, η ταινία θα πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία εκτός διαγωνιστικού στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Ο Βιλνέβ είχε παρουσιάσει το «Arrival» στο Φεστιβάλ το 2016. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ζεντάγια, αποτελεί διασκευή μπεστ σέλερ επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ  για τον νεαρό Πολ Ατρείδη (Paul Atreides) , του ευγενούς Οίκου των Ατρειδών, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να επιβλέπει τον άγονο πλανήτη της ερήμου Arrakis, επίσης γνωστό ως Dune. Στην ταινία των Warner Bros. και Legendary Pictures, πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάαρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Χαβιέρ Μπαρδέμ. 

Το «Dune» έχει προγραμματιστεί για ταυτόχρονη πρεμιέρα στους κινηματογράφους μέσω της Warner Bros. και στο HBO Max την 1η Οκτωβρίου. Το Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί 1 με 11 Σεπτεμβρίου. Η προετοιμασία της διοργάνωσης συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, με ελπίδες να αποτελέσει μια γιορτή του κινηματογράφου, με εκατοντάδες δημοσιογράφους και δεκάδες αστέρες και ανθρώπους του θεάματος που αναμένεται να κάνουν το ταξίδι στο Λίντο από όλο τον κόσμο. Ο Μπονγκ Τζουν-χο (Παράσιτα) θα προεδρεύει της κύριας κριτικής επιτροπής της Βενετίας, ενώ ο Ιταλός Ρομπέρτο Μπενίνι («Η ζωή είναι όμορφη») θα τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα για το συνολικό του έργο.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes