ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

«Πιθανό να ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετά τις γιορτές»

Άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές «βλέπει» ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα, το πιο πιθανό είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν μετά τις γιορτές. Το ίδιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα ανοίξουν στις 14. Αν δεν ανοίξουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων, με τις μετακινήσεις των γονέων και των συγγενών, γεγονός  που ενδέχεται να επιβαρύνει το σύστημα.

Πιο πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο πριν τα Χριστούγεννα

Ερωτηθείς τι θα ανοίξει πριν τις γιορτές, ο καθηγητής Γώγος ανέφερε ότι το λιανεμπόριο είναι από τους τομείς που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Η εστίαση είναι ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και όπως φαίνεται το άνοιγμά της πάει προς τα πίσω.

«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει. Έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό» σημείωσε και τόνισε ότι οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω.

Στο υπουργείο Παιδείας η ομάδα συντονισμού Task force

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Παιδείας μεταφέρθηκε από τις 30 Νοεμβρίου με νέα τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση, η ομάδα συντονισμού Task Force για σχολεία. Η ομάδα συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ, με στόχο την παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων Covid-19. Η Task force παρέχει επίσης πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και την εκτίμηση κινδύνου με τη συνεργασία των γιατρών του ΕΟΔΥ και των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes