Νόλαν εναντίον Warner: «Αυτό που γίνεται είναι πάρα πολύ βρώμικο»

Ο Κρίστοφερ Νόλαν, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του «Tenet», του «Batman» και του «Inception»,  επιτέθηκε στην απόφαση της Warner για ταυτόχρονη πρεμιέρα των ταινιών της σε κινηματογραφικές αίθουσες και το  ΗΒΟ Μax το 2021.

«Αυτό που γίνεται είναι πάρα πολύ βρώμικο… Πολύ πολύ βρώμικο. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι στους κινηματογραφιστές, τους σταρ και όλους αυτούς τους ανθρώπους που σου έχουν δώσει τέτοιες επιτυχίες…», δήλωσε στο Ε! .

 «Κάποιοι από τους καλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ πιστεύοντας ότι δουλεύουν για το καλύτερο στούντιο και ξύπνησαν μαθαίνοντας ότι δουλεύουν για την χειρότερη υπηρεσία streaming», τόνισε σε άλλη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter.

«Η Warner Bros. έχει έναν απίστευτο μηχανισμό για να φέρει τις ταινίες της σε όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται και τον καταστρέφει. Δεν καταλαβαίνουν καν τι χάνουν. Η απόφαση αυτή δεν έχει κανένα νόημα οικονομικά», τόνισε.

Η παρέμβαση του Νόλαν έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για τον χώρο του θεάματος, ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με τις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως να αγωνίζονται να παραμείνουν ανοιχτές, όταν τα μέτρα αρθούν. Η Warner είναι παραγωγός σε όλες τις ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν, από το «Insomnia» του 2002 μέχρι την τριλογία του Μπάτμαν («Batman», «Dark Knight», «Dark Knight Rises»), τα επιβλητικά «Inception» και «Interstellar» αλλά και την «Δουνκέρκη» και το πρόσφατο «Τένετ».

Η απόφαση της Warner έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και κλυδωνισμούς, με τους ανθρώπους του σινεμά να φοβούνται πως και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν την απόφαση της.

Το στούντιο έχει αναλάβει και παραγωγές όπως το «Matrix 4» και το «Dune» (remake της ταινίας του Ντέιβιντ Λιντς) του Ντενί Βιλνέβ. Μάλιστα, και ο ίδιος ο Βιλνέβ εμφανίζεται δυσαρεστημένος και αιφνιδιασμένος από την κίνηση αυτή.  Δεν αποκλείεται μάλιστα η Warner να βρεθεί αντιμέτωπη και με μηνύσεις από σκηνοθέτες, άλλες εταιρείες παραγωγής και συνεργάτες της.

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...