ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ματίνα Παγώνη: «Ξεχάστε τα Χριστούγεννα» και την Πρωτοχρονιά

Σε συνέντευξή της στο CNN Greece η κ. Παγώνη επεσήμανε πως η κατάσταση που βιώνει η χώρα με την πανδημία είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σημαντικά.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε με την μάσκα και εφόσον πάνε όλα καλά, το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε κλείσει την πόρτα στον κορωνοϊό.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το πότε θα αποδώσουν τα νέα μέτρα η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως απαιτούνται περίπου 10 ημέρες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Για τη στρατηγική του «ακορντεόν», σημείωσε πως θα ήταν καλό να αποφευχθεί, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ερωτώμενη για την επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια δήλωσε πως η δύσκολη κατάσταση που βιώνει το ΕΣΥ καθιστά αναγκαίες τέτοιου είδους κινήσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί, ωστόσο είναι καθοριστικό στην παρούσα φάση να τηρηθούν τα μέτρα ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο σημείωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα το οποίο μας έδωσε η Pfizer, προσθέτοντας, ωστόσο ότι οι μελέτες ακόμα δεν έχουν τελειώσει και ότι βρίσκεται στην τρίτη φάση.

«Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα είναι ένα ασφαλές εμβόλιο, αλλά αφού τελειώσει η τρίτη φάση αυτό τον μήνα, τον Νοέμβριο, όπως είπαν, μετά πρέπει να πάρει την έγκριση από την επιτροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes