Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη με 24 συλλήψεις

Έφοδος πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από την Ελληνική Αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου άτομα είχαν κάνει πριν από μερικές ημέρες κατάληψη.

Οι αστυνομικοί, έχουν συλλάβει συνολικά 24 άτομα και συγκεκριμένα 23 άνδρες και μία γυναίκα.

Είναι η δεύτερη επιχείρηση μέσα σε λίγη ώρα, μετά την επιχείρηση στο Πολυτεχνείο και μάλιστα τα άτομα που στην πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης επιχείρησαν να διαφύγουν μόλις είδαν τους αστυνομικούς, χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Πολυτεχνείο για την απομάκρυνση δεκάδων ατόμων.

Ειδικότερα, στον χώρο είχαν εισέλθει από την Παρασκευή περίπου 40 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να πήγαιναν τρόφιμα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα για τις συνελεύσεις.

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις 17 Νοεμβρίου

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την 17 Νοέμβρη, ημέρα που φέτος θα εορταστεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες λόγω πανδημίας η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση να μην γίνουν συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας έχει φέρει την ΕΛ.ΑΣ. μπροστά σε νέα δεδομένα, καθώς οι αντιδράσεις είναι πολλές και ήδη αριστεριστές και αναρχικές οργανώσεις κάνουν καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση.

Ήδη από χθες το βράδυ βρίσκονται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου στη Πατησίων περίπου 40 άτομα, που υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν κάνοντας συνελεύσεις.

Επίσης, διανεμήθηκαν φυλλάδια που καλούσαν τον κόσμο για συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...