ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Banksy: Έργο εμπνευσμένο από αριστούργημα του Μονέ πωλείται σε δημοπρασία


Πίνακας του διάσημου καλλιτέχνη δρόμου Banksy αναμένεται να τεθεί προς πώληση σε δημοπρασία του Sotheby's στο Λονδίνο.   Πρόκειται για έργο που είναι εμπνευσμένο από το ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα του Κλωντ Μονέ «Ιαπωνική γέφυρα πάνω από λίμνη με νούφαρα» και αναμένεται να πωληθεί σε τιμή μεταξύ 3 και 5 εκατ. λιρών. 

Ο πίνακας, που ονομάζεται «Show me the Monet», δημιουργήθηκε το 2005. Το βασικό του θέμα είναι η διάσημη εικόνα με νούφαρα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, αλλά ο Banksy έχει προσθέσει καρότσια σούπερ-μάρκετ και έναν κώνο κυκλοφορίας που επιπλέουν στο νερό. Η δημοπρασία θα γίνει μέσω live streaming στο Λονδίνο στις 21 Οκτωβρίου.   Ο πίνακας παρουσιάστηκε στο Λονδίνο προτού ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, αργότερα αυτό το μήνα. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στο Λονδίνο όπου θα πωληθεί.

Το έργο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια ως μέρος της δεύτερης έκθεσης του Banksy στο Λονδίνο. Προέρχεται από μια σειρά γνωστή ως «Crude Oils», η οποία περιλαμβάνει «remixes» κανονικών έργων τέχνης καθώς ο καλλιτέχνης αναδημιούργησε φημισμένα έργα τέχνης με το δικό του στιλ.  

Τρεις από τους πιο εντυπωσιακούς μεγάλους πίνακες αυτής της σειράς θα εκτεθούν επίσης στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου σε έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2021.   Ο Alex Branczik, Ευρωπαίος επικεφαλής του τμήματος της σύγχρονης τέχνης του Sotheby's, είπε σχετικά με τις παρεμβάσεις του Banksy στο διάσημο έργο: «Θέλοντας πάντα να είναι η φωνή διαμαρτυρίας και κοινωνικής διαφωνίας, εδώ ο Banksy ρίχνει φως στην αδιαφορία της κοινωνίας για το περιβάλλον υπέρ των άχρηστων υπερβολών του καταναλωτισμού».

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes