ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

H «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» κάτω από τα αστέρια


Έπειτα από την θριαμβευτική της έξοδο τον Μάρτιο, η οποία διακόπηκε απότομα λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» ξαναβρίσκει το κοινό της κάτω από το φως των αστεριών και με ασφάλεια.

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη θα προβάλλεται όλο το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά της Αθήνας και της επαρχίας, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Πέντε χρόνια μετά το «Μικρό Ψάρι» αλλά και την τεράστια επιτυχία του «Στέλλα Κοιμήσου» στο Εθνικό Θέατρο, o Κύπριος κινηματογραφικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος -που εργάζεται στην Ελλάδα και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά- μαζί με τους συνεργάτες του ανυπομονούν να υποδεχθούν το κοινό της ταινίας που δεν πρόλαβε να την παρακολουθήσει τον Μάρτιο, αρχικά λόγω της κοσμοσυρροής που σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα προβολής της και στη συνέχεια εξαιτίας του lockdown.

Διατηρώντας το γνωστό ύφος του, αλλά πιο απολαυστικός και καυστικός από ποτέ, ο 53χρονος δημιουργός επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη, γκανγκστερική, μαύρη κωμωδία «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς». Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό –εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ… Ακολούθως, ο σύζυγος παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας, στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι. Και το κερασάκι στην τούρτα… είναι οι φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών που δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια…

Όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Σκυλάδικο «Krokodilos Live Stage» και Ελληνίδες μαμάδες με φαρμακερά ταπεράκια –αδίστακτοι εκτελεστές με λεπτά αισθήματα -που συγκινούνται όταν ακούν Χούλιο Ιγκλέσιας- και λαδωμένοι μπάτσοι - η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» είναι μια αιματοβαμμένη κωμωδία, ένα οπτικοποιημένο μπλουζ της επαρχίας και της νύχτας, ένα μαύρο ελληνικό γουέστερν.


Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και δύο ηθοποιοί-φετίχ του Οικονομίδη: ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Βαγγέλης Μουρίκης. Σε ρόλους – έκπληξη εμφανίζονται η Λένα Κιτσοπούλου και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ το εκρηκτικό ντεμπούτο τους στον κινηματογράφο κάνουν οι κυρίες Βασιλική Καλλιμάνη και Σοφία Κουνιά, ως μαμάδες των Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Τσορτέκη.

Τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη είτε τις αγαπάς είτε τις μισείς. Σε όλες τις κατηγορίες και των σινεφίλ, η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» -με δυναμική αφήγηση, περίτεχνη πλοκή και στιβαρά πλάνα- χαρίζει δυόμιση ώρες ατόφιας «λαϊκής» και «βρώμικης» απόλαυσης.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes