ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00

Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό αναμένεται να απευθύνει σήμερα στις 17:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίζει σε όλους την κρισιμότητα της κατάστασης και για ακόμη μια φορά θα ζητήσει να περιοριστούν όλοι μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.
Την ίδια ώρα, στόχος είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λειτουργήσει και σαν «τονωτική ένεση» για τους πολίτες, καθώς αύριο κλείνουν και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνεται τακτικά στους πολίτες εν μέσω αυτής της κρίσης, ενδεχομένως και μια φορά την εβδομάδα.
Στο προηγούμενο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό και είχε μάλιστα εκτιμήσει πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».
Η απόφαση για το κλείσιμο των ναών
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς του για τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού ενώ καθημερινά εξετάζεται η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε σύσκεψη στο Μαξίμου.
Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αναστολή όλων των λειτουργιών και προσευχών στους χώρους λατρείας.
Μάλιστα, διαχειρίστηκε προσωπικά τις συζητήσεις με την Ιεραρχία και μετά από τα «ήξεις αφήξεις» της Ιεράς Συνόδου, προχώρησε στις απαραίτητες ανακοινώσεις.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να πείσει την Ιερά Σύνοδο έστειλε στη συνεδρίασή της τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για να παραθέσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο καθηγητής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που θα βιώσει η ελληνική κοινωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο όπως φάνηκε δεν έπεισε την Ιερά Σύνοδο.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση, με κυβερνητικά στελέχη να αναρωτιούνται εάν η Εκκλησία αντιλαμβάνεται την πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργιών και προσευχών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Ο πρωθυπουργός είχε, άλλωστε, τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, καθώς είχε θέσει το ζήτημα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια των επαφών τους το απόγευμα της Δευτέρας.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes