Έιμι Γουάινχαουζ: Φόρος τιμής από το Music Walk of Fame

Θαυμαστές φώναζαν το όνομα της Έιμι Γουάινχαουζ στην τελετή των αποκαλυπτηρίων πλακέτας με το όνομά της στο Music Walk of Fame, στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου.
Οι γονείς της τραγουδίστριας, Μιτς και Τζάνις παρευρέθηκαν στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου και έκαναν λόγο για «τεράστια αναγνώριση και προνόμιο».
Το Κάμντεν ήταν η έδρα της Έιμι Γουάινχαουζ και οι θαυμαστές της αποτίουν φόρο τιμής, κατά διαστήματα, έξω από το πρώην σπίτι της. «Αγαπούσε το Κάμντεν και τώρα είναι αιώνια μέρος της οδού. Είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής σε εκείνη –αλλά, από την άλλη πλευρά, μας θυμίζει ότι δεν είναι εδώ» δήλωσε ο πατέρας της.
Η Έιμι Γουάινχαουζ πέτυχε διεθνή αναγνώριση το 2006 με το δεύτερο άλμπουμ της «Back to Black», κερδίζοντας πολλά βραβεία Brit και Grammy.
Αγωνιζόταν κατά της κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ, η οποία επιδεινώθηκε όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έστρεψαν την προσοχή πάνω της και όταν φυλακίστηκε ο σύζυγος της, Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ, με την κατηγορία της επίθεσης και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, στις 23 Ιουλίου 2011, σε ηλικία 28 ετών. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μετά από περίοδο αποτοξίνωσης.

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής» || εκδόσεις Μεταίχμιο

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής», το πρώτο μυθιστόρημα του Αφροαμερικανού Γουίλιαμ Μέλβιν Κέλι (1937–2017), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετα...