ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Νέο εφιαλτικό σενάριο: Οι νεκροί από τον κοροναϊό θα ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια

Ο Κοροναϊός ίσως είναι ο πιο θανατηφόρος ιός στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας και τα εφιαλτικά σενάρια έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους. Ο αριθμός των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κοροναϊό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 15 εκατομμύρια σε περίπτωση μιας πανδημίας «χαμηλού βαθμού», όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.
Η έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπιστώνει επίσης ότι το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να μειωθεί κατά 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο.
Στην αντίθετη περίπτωση ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αγγίξει μέχρι και τα 68 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, στην χειρότερη περίπτωση μιας τέτοιας πανδημίας, oι οικονομίες ορισμένων χωρών θα μπορούσαν να συρρικνωθούν μέχρι και 8% στα πλαίσια μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης
Όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι ερευνητές που έκαναν τη δημοσίευση, Warwick McKibbon και Roshen Fernando,  προειδοποιούν ότι «ακόμη και μια ελεγχόμενη επιδημία θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία βραχυπρόθεσμα».
Στη λεγόμενη περίπτωση «χαμηλής σοβαρότητας», το ποσοστό θνησιμότητας στην Κίνα εκτιμάται σε περίπου 2% και ανάλογα προσαρμόζεται στις άλλες χώρες.
Το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας όμως έχει παραμείνει υψηλότερο από αυτό τις τελευταίες εβδομάδες και κυμαίνεται γύρω στο 3,4%. Σε αυτή την πανδημία «χαμηλού βαθμού», η μελέτη εκτιμά ότι περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα στο πρώτο έτος της επιδημίας που ξεκίνησε στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο.



Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes