ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο ηθοποιός Ανδρέας Αριστοτέλους μιλάει για τα νέα τηλεοπτικά και θεατρικά του σχέδια αποκλειστικά στο AthensIn

Φωτογραφία: Παύλος Θωμόπουλος
Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεναριογράφος Ανδρέας Αριστοτέλους μιλά στο AthensIn, με αφορμή τα νέα του τηλεοπτικά και θεατρικά του σχέδια!

Μια γεμάτη χρονιά. Δύο σειρές. Για αρχή η σεζόν ξεκίνησες με το «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα» με ένα ζευγάρι που είναι αγαπητό πολύ και στην Ελλάδα.
Ναι. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο, εφόσον ακούω τόσο όμορφα λόγια από τον κόσμο στην Αθήνα. Εφόσον ζω εδώ, δεν έχω feed back από Κύπρο και είχα την αγωνία πως ο κόσμος δέχτηκε στο σπίτι του το νέο ζευγάρι. Και όμως, ο κόσμος εδώ μέσω ιντερνετ το βλέπει και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι μια υπέροχη στιγμή για ‘μενα η φετινή. Νιώθω πολύ τυχερός. Όταν μου πρότειναν τον καλοκαίρι να δοκιμάσω, πραγματικά, έτρεμα από την χαρά μου. Ήθελα πολύ να τα καταφέρω, γιατί είναι μια σειρά που μου αρέσει και ήθελα πολύ να δουλέψω στην Μουρμούρα. Και η συνεργασία είναι πολύ καλή και αυτό με κάνει ακόμη πιο δημιουργικό. Είχα μεγάλη βοήθεια στην αρχή από την κα. Λάρμου και τον κ. Κλείτου που με εμπιστεύτηκαν και αυτό με τιμά πολύ. Μέχρι να στήσουμε το ζευγάρι ήταν δίπλα μου, με τις διορθώσεις τους που με βοήσαν τόσο πολύ. Το άγχος ήταν διπλό, γιατί στην Κύπρο είναι η δεύτερη χρονιά. Πέρσι ξεκίνησε με ένα ζευγάρι το οποίο ο κόσμος το αγάπησε πολύ. Στην πρώτη μας συνάντηση με την κα. Αρτεμίου που γράφει το ζευγάρι, είχα πολύ άγχος. Η κα. Αρτεμίου για ‘μενα έχει την καλύτερη γυναικεία γραφή στην Κύπρο. Άρα να είσαι σε μια σειρά που έχει κείμενα και η κα. Αρτεμίου είναι δώρο Θεού.
Και το ζευγάρι πώς ήρθε;
Κάναμε meeting με την κα. Λάρμου και την κα. Αρτεμίου και γεννήσαμε σιγά – σιγά τους ήρωες. Έτσι ήρθε ο Γιάννης και η Δήμητρα. Ένα ασυμβίβαστο ζευγάρι που σήμερα, μετά από τόσα επεισόδια είναι σαν να είναι για ‘μενα υπαρκτά πρόσωπα. Τους αγαπώ λες και είναι φίλοι μου. Ο Αλέξανδρος Παρίσης και η Μαριέλλα Σαββίδου είναι δυο αξιαγάπητοι άνθρωποι και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Έχουν τρελό χιούμορ, κάτι που αγαπώ πάνω στους ανθρώπους. Έχουμε μια ωραία επικοινωνία. Μου αρέσει γιατί παίρνουν τα κείμενα και τα απογειώνουν. Χαίρομαι που τους γνώρισα και που ζωντάνεψαν αυτούς τους ήρωες. Φυσικά ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η Ναστάζια Χριστοδούλου, που σκηνοθετεί την σειρά. Είναι υπερ ταλαντούχα. Το παζλ όμως το συμπληρώνει όλο το συνεργείο. Από φώτα, μαλλιά, ρούχα. Γιατί είναι η αλήθεια μερικές φορές με αυτά που γράφω πρέπει να τους βασανίζω πολύ. Αλλά εντάξει το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Επειδή είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι δικό μου, έχει μια ξεχωριστή θέση μέσα μου όλο αυτό. Και ακόμη έχει να ζήσει πολλά ακόμη αυτό το ζευγάρι.

Και μετά έρχεται η Φαμίλια, πάλι στον Άλφα Κύπρου
Άλλη μια σημαντική στιγμή. Έβλεπα βιντεάκια της σειρά στο ίντερνετ και γέλαγα πάρα πολύ. Όταν ο Ανδρέας Βασιλείου και ο Μιχάλης Αργυρού μου είπαν να γράψω, φοβήθηκα. Γιατί ένιωσα ότι δεν έχω αυτό το χιούμορ. Έβλεπα κιόλας πόσο αγαπά ο κόσμος την σειρά και τους ήρωες, και λέω τώρα, θα καταφέρω να φτάσω εκεί που πρέπει. Τα παιδιά είχαν πολύ υπομονή μαζί μου. Με βοήθησαν πάρα πολύ και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Έχουν εξαιρετικό χιούμορ. Όποτε πάω Κύπρο και τους συναντάω γελάω πάρα πολύ. Άλλωστε γράφουν τα κείμενα και έχουν την παραγωγή στην πιο πετυχημένη εκπομπή στην Κύπρο. Άρα η επιτυχία τους αξίζει.  Την φαμίλια την βλέπω τα σαββατοκύριακα που είμαι λίγο πιο χαλαρός και τα τρία επεισόδια της εβδομάδας και γελάω πάρα πολύ.  Είναι κάτι πολύ διαφορετικό για την Κύπρο. Κάτι εναλλακτικό. Κάθε βιντεάκι που ανεβαίνει έχει χιλάδες views. Ένα βίντεο έφτασε και το εκατομμύριο. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στην Κύπρο. Η Φαμίλια είναι η απόλυτη κωμωδία. Νομίζω ότι ανοίγει νέους δρόμους στην κυπριακή μυθοπλασία. Άρα είμαι ευγνώμων που συμβάλω και εγώ σε αυτή την σειρά.
Φωτογραφία: Παύλος Θωμόπουλος
Και μέσα σε όλα αυτά, φέτος πρωταγωνιστούσες στην παράσταση «Κλεο-παρ’τα» της Θεατρικής εταιρείας Replica σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη.
Ακριβώς. Φέτος ήταν μια ξεχωριστή και δύσκολη παράσταση. Αλλά μου άρεσε γιατί  έβγαζα όλη μου την ενέργεια. Ήταν ψυχοθεραπεία το φετινό έργο. Θα ήθελα κάποια στιγμή να το ανεβάσουμε πάλι με τον Γιάννη γιατί σαν έργο το αγάπησα πολύ και απόλαυσα τον ρόλο μου. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιάννης Κλειδέρης ο οποίος φέτος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του σκηνοθετικά.

Τι άλλο θα ετοιμάσετε φέτος;
Έχουμε ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για τρεις νέες παραστάσεις που σύντομα θα αρχίσουν και οι πρόβες. Αρχικά θα συνεχίσουμε με κωμωδία. Αλλά αυτή την φορά με ένα bar theater που έχουμε ξανακάνει με την Replica στο παρελθόν και θα ανέβει πάλι φέτος. Ο Γιάννης θα ανεβάσει Πίντερ. Είναι κάτι που ανυπομονώ να ξεκινήσει και να το δω. Και τέλος λίγο μετά το Πάσχα, το έργο που γράφω αυτό το καιρό. Ένα δραματικό έργο. Αυτές τις μέρες κλείνουμε και το καστ. Μετά το Dead Line που πήγε εξαιρετικά πέρσι από θέμα κριτικών και προσέλευσης, νομίζω ότι στο φετινό
θα ανέβουμε ένα σκαλάκι ακόμη. Θα είναι ένα πολύ δυνατό έργο, που σίγουρα ο Γιάννης θα βάλει όλη του την φαντασία όπως έκανε και στο Dead Line και του έδωσε όλο το μυστήριο ύφος της παράστασης. Σε αυτά θα είμαι θεατής. Ο καλύτερος και ο πιο ήσυχος θεατής. Και τα τρία αυτά έργα θα ανέβουν στο ProjecR.
Και φυσικά υπάρχει και ο χώρος σου, το ProjectR που έκλεισε ήδη ένα χρόνο λειτουργίας.

Ναι πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ένας χρόνος πολύ κουραστικός αλλά και πολύ όμορφος. Έμαθα πολλά. Έκανα πολλά. Το Project δεν είναι ακριβώς το δεύτερο μου σπίτι. Νομίζω είναι το πρώτο μου. Γιατί περνάω τον περισσότερο χρόνο μου. Εκεί θα πιω τον καφέ μου, θα γράψω, θα δω τους φίλους μου. Θα κάνω τις πρόβες μας. Μπορεί να σερβίρω και να γράφω ταυτόχρονα. Πίστεψέ με ζω μια σουρεάλ ζωή. Κάνω καφέδες και μιλώ στο τηλέφωνο για την άλλη δουλειά. Είμαστε όλοι εκεί μια ωραία παρέα όμως. Επικρατεί το χιούμορ και η θετική ενέργεια. Γνώρισα τόσο μα τόσο κόσμο εκεί, που κάποιοι έγιναν και φίλοι μου και αυτό είναι το δώρο. Μέσα σε ένα χρόνο φιλοξενήσαμε σπουδαίους καλλιτέχνες, ωραίες παραστάσεις. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα ετοιμάσουμε παρα παρα πολλά ακόμα.

Τι εύχεσαι για το μέλλον;
Να έχουμε όλοι υγεία. Σωματική και ψυχική. Είναι το παν. Αν έχουμε αυτήν μπορούμε να χαμογελάσουμε, να νευριάσουμε, να δημιουργήσουμε. Και να κάνουμε λίγα όνειρα παραπάνω. Πιάνουν, πίστεψε με!!! Εγώ φέτος τα ζω!

Φωτογραφία: Παύλος Θωμόπουλος
Συνέντευξη: Σωκράτης Ρωμύλιος


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes