Ποιητική βόλτα στην ιστορία του Εθνικού Κήπου

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη», η εμπνευσμένη παράσταση του Θοδωρή Γκόνη πάνω στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και της βασίλισσας Αμαλίας, που κέρδισε τις καρδιές των Αθηναίων στο περσινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, επιστρέφει ανανεωμένη.

Η παράσταση παρουσιάζεται στον Εθνικό Κήπο (σημείο συνάντησης - έναρξη διαδρομής: Κεντρική είσοδος [λεωφ. Βασ. Αμαλίας 1] - Ηλιακό Ρολόι), από τις 3 έως τις 6, από τις 11 έως τις 13 και από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια ποιητική διαδρομή, με υλικό κείμενα και ντοκουμέντα γύρω από τις μαρμάρινες μορφές των ποιητών και των πολιτικών που ανακαλύπτει ο περιηγητής στον Εθνικό Κήπο, αλλά και των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν, με φόντο τη γοητευτική ιστορία της εικοσάχρονης βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης, δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης -  Ελένη Στρούλια, έρευνα: Μάρα Ψάλτη, κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα, σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια - Ζαΐρα Φαληρέα, φιλολογικός σύμβουλος: Νάσος Βαγενάς, βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης.

Ηθοποιοί: Θανάσης Δήμου, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Έλενα Μεγγρέλη. Συμμετέχουν: Ευθυμία Παπαγιαννοπούλου, Κατερίνα Χρηστάκη, Αντώνης Κολοβός, Σταύρος Ράγιας, Γιάννης Σιάμπαλιας. Μουσικοί: Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...