ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Το σκάνδαλο του Τεντ Κένεντι στη μεγάλη οθόνη

Θεωρείται το δυστύχημα που ανέτρεψε τον ρου της αμερικανικής ιστορίας. Αποτελεί ένα από τα επεισόδια που συνθέτουν την «κατάρα των Κένεντι». Η δολοφονία του JFK και η «κατάρα» που ακολουθούσε την οικογένεια, είχε σχεδόν θεοποιήσει τους Κένεντι, όμως ένα περιστατικό το 1969, το περιβόητο «Chappaquiddick incident» ,οδήγησε στην κατάρρευση του ονείρου.
Η νέα ταινία του Τζον Κιούραν αφηγείται τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν το δυστύχημα του Τσαπακούιντικ.
Στις 18 Ιουλίου 1969, ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι διοργάνωσε ένα πάρτι στο νησί Τσαπακούιντικ της Μασαχουσέτης.  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Κένεντι επέστρεφε οδηγώντας ένα Oldsmobile 88, έχοντας ως συνοδηγό τη σύμβουλο πολιτικών καμπανιών, Μέρι Τζο Κόουπενκι.
Μια στραβοτιμονιά ενώ διέσχιζε την αφύλακτη ξύλινη γέφυρα που συνδέει το νησάκι με τη Μασαχουσέτη, τη Dike Bridge, έριξε το αμάξι στο νερό, με τον γερουσιαστή να καταφέρνει να βγει, αφήνοντας πίσω την 28χρονη κοπέλα που έχασε τη ζωή της από ασφυξία αφού έμεινε για ώρες παγιδευμένη 2,5 μέτρα κάτω από το νερό.
Η ταινία «Τσαπακούιντικ» (Chappaquiddick), στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μάρα (House of cards), Τζέισον Κλαρκ (Dawn of the planet of the apes, Terminator Genisys, Everest), Ολίβια Θίρλμπι, Κλάνσι Μπράουν, Εντ Χελμς (Hangover), Μπρους Ντερν, Τζιμ Γκάφιγκαν και Άντρια Μπλάκμαν, έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διανομή σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών. Στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους θα προβληθεί τον Μάιο.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes