ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο ηθοποιός Ανδρέας Αριστοτέλους μιλά στο AthensIn με αφορμή την νέα θεατρική παράσταση «Kill-κις»

Φωτογράφιση: Τάκης Αριστοτέλους
Συνέντευξη: Σωκράτης Τσαπαλιάρης
Ο ηθοποιός Ανδρέας Αριστοτέλους μιλά στο AthensIn με αφορμή την νέα θεατρική παράσταση «Kill-κις» και μας αποκαλύπτει τα νέα θεατρικά του σχέδια για το 2018!

Μιλήστε μας για τη νέα θεατρική παράσταση σας, το «Kill-κις»
Τι να πρωτοπώ. Είμαι πολύ χαρούμενος φέτος. Μαζί με τον Γιάννη Κλειδέρη κάναμε μια επιλογή ηθοποιών η οποία μας δικαίωσε. Οι ηθοποιοί φέτος είναι ο ένας καλύτερο από τον άλλο. Πήραν ένα έργο και το φτάσανε σκαλοπάτια πιο ψηλά. Είναι bar theater. Μια αστυνομική κωμωδία. Μια Βαβυλωνία. Δεν θα σου πω πολλά για την υπόθεση γιατί θα χάσει την μαγεία του. Είναι η πρώτη χρονιά που δεν λέμε πολλά γιατί θέλουμε ο θεατής να έρθει χωρίς να ξέρει πολλά. Ο Γιάννης έκανε μια εκπληκτική γρήγορη σκηνοθεσία που σου κρατά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Το κείμενο το έγραψα το καλοκαίρι. Το ολοκλήρωσα στην Κύπρο και περίμενα πως και πως να ξεκινήσει. Είχα πολύ αγωνία. Αργήσαμε να ξεκινήσουμε παραστάσεις λόγω του μαγαζιού και οι πρόβες μας ήταν καθημερινές και αργά το βράδυ. Όλοι οι ηθοποιοί είχαν τόση κατανόηση και θέληση. Το εκτιμήσαμε πάρα πολύ και νομίζω ότι όλο αυτό μας έδεσε και γι αυτό το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο. Και φέτος ο Ανδρέας Λάμπρου ήταν μαζί μας και μας έγραψε ένα εξαιρετικό κολλητικό τραγούδι το οποίο ερμηνεύει η Μαριάννα Ευστρατίου με την φωνάρα της. Τα κουστούμια και τα σκηνικά τα έφτιαξε η αγαπημένη μας Αθηνά Γιαμπάνη. Έβαλε όλη την φαντασία και την τρέλα της. Το τρέιλερ μας έγινε από την ομάδα Κέρβερος. Την φωτογράφιση του έργου έκανε ο Δημοσθένης Ηλίας και τις χορογραφίες μας για άλλη μια χρονιά η Μιράντα Τζανακάκη. Η σταθερή μας αξία όπως κάθε χρόνο η βοηθός του Γιάννη η Δήμητρα Μάρακα η οποία είναι πάντα μα πάντα δίπλα μας. Είναι μια φρέσκια κωμωδία που σε χαλαρώνει γιατί νομίζω ότι στις μέρες μας αυτό έχουμε ανάγκη. Και θεωρώ ότι σε αυτή την παράσταση το έχουμε καταφέρει. Ο κόσμος γελά και το απολαμβάνει. Φέτος το κείμενο έχει μια άλλη ροή και φόρμα από τα προηγούμενα μας bartheater. Το ρισκάραμε με τον Γιάννη και ευτυχώς όλα πάνε καλύτερα απ’ όσο πιστεύαμε!
Φωτογράφιση: Τάκης Αριστοτέλους
Ποια είναι τα θεατρικά σας σχέδια για το 2018;
Προτεραιότητα μου είναι το «Κill-κις». Εννοείται πως δεν θα μείνουμε εκεί. Σχεδιάζουμε σιγα- σιγά τα επόμενα θεατρικά μας βήματα. Θα ξεκινήσουμε για τρίτη χρονιά και τα αφιερώματα μας. Σύντομα θα καταλήξουμε. Μαζί με τον Γιάννη στην Replica δεν θέλουμε ποτέ και για κανένα λόγο να έχουμε παύση. Έχουμε τόση ενέργεια που την δίνουμε όλη στις παραστάσεις μας. Συζητήσεις υπάρχουν και για να ανέβουν έργα μου από άλλους θιάσους. Θα δείξει ο χρόνος!

Φέτος στην Κύπρο, είσαι στην ομάδα διαλογογράφων στην σειρά «Ο κόσμος να χαλάσει».
Ναι και είμαι πολύ χαρούμενος. Το σενάριο του Χρήστου Γρηγοριάδη σε συνεργασία με τον Θουκή Θουκή, είναι ευρηματικό και έξυπνο. Έχει συνέχεια εναλλαγές και χιούμορ. Κάτι που σε κάνει να γράφεις με χαρά. Απ΄ότι βλέπω πάει καλά και αυτό με χαροποιεί. Παίζουν εξαιρετικοί Κύπριοι ηθοποιοί. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με αυτή την ομάδα. Βλέπω την σειρά στο web και όχι γιατί συμμετέχω με διαλόγους σε κάποια επεισόδια, αλλά γιατί πραγματικά μου αρέσει. Είναι μια σημερινή σειρά που σε ξεκουράζει και γελάς. Και αν και είναι κυπριακή σειρά, την βλέπω με Έλληνες φίλους, και το απολαμβάνουν το ίδιο. Τους έχει γίνει μανία και την παρακολουθούν και μόνοι τους. Είναι ευλογημένη στιγμή για ‘μενα.

Θέλετε να μας μιλήσετε για το νέο σας καλλιτεχνικό σας στέκι ProjectR;
Είναι ακριβώς όπως το είπατε. Ένα καλλιτεχνικό στέκι. Ένας χώρος που στήθηκε με πάρα πολύ μεράκι και αγάπη. Κοπιάσαμε πολύ αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ήταν μια απόφαση εκεί στην άνοιξη. Μια ιδέα που υλοποιήθηκε και πραγματικά εμένα προσωπικά μου άλλαξε την κοσμοθεωρία μου και φυσικά την ζωή μου. Είναι ένα μέρος το οποίο φτιάξαμε με τα χέρια μας πολλοί άνθρωποι που άφησαν όλοι για ένα μήνα την ζωή τους και δόθηκαν εξ΄ ολοκλήρου στο μαγαζί. Σε όλη αυτή την διαδικασία που ήταν πάρα μα παρα πολύ αγχωτική για ‘μενα ευτυχώς είχα δίπλα μου αληθινούς φίλους και την στήριξη της οικογένειας μου.  Έμαθα πολλά. Κυρίως έμαθα καλύτερα εμένα  και μετά τους άλλους. Ξεκαθάρισαν πολλά στο μυαλό μου, και έβαλα την ζωή μου στην διαδικασία να κάνει μια νέα αρχή. Έβαλα προτεραιότητες, έβαλα νέους ανθρώπους και αποχαιρέτησα κάποιους άλλους. Όποιος μπαίνει μέσα νιώθει τόσο οικεία. Φτιάξαμε ένα χώρο που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε ένα δικό σου μέρος. Το πρωί έχουμε την χαρά να έχουμε φοιτητές αλλά και καθηγητές από την Πάντειο. Ξέρεις έχει πλάκα, γιατί κάνουμε παρέα με τους φοιτητές, μας λένε τα δικά τους. Τα βράδια έχουμε τις παραστάσεις μας αλλά και διάφορα άλλα events. Όπως για παράδειγμα το καραόκε μας που το συνεχίζουμε για τέταρτη χρονιά με ακόμη περισσότερη επιτυχία, διάφορες μουσικές βραδιές κάθε Σάββατο και Κυριακή. Άρα είμαι και εργάζομαι σε ένα μέρος που θα ήθελα εγώ να πάω. Απολαμβάνω την μουσική, τις παραστάσεις. Φυσικά εδώ είναι και η έδρα της Replica πια εφόσον εδώ γίνονται οι πρόβες είτε στην σκηνή είτε στον έξτρα χώρο που φτιάξαμε, το βεστιάριό μας. Και οργανώσαμε και ένα πρόγραμμα στους επόμενους μήνες που οι θεατές θα απολαύσουν. Είναι ένας χώρος ανοιχτός σε κάθε καλλιτέχνη!  
Φωτογράφιση: Τάκης Αριστοτέλους
Ερασιτεχνική Ομάδα Replica. Κλείσατε ένα χρόνο.
Ακριβώς και είναι κάτι μαγικό. Αγαπώ τόσο πολύ τα παιδιά αυτά. Πέρα από μαθητές μας είναι φίλοι μας πια. Μαζί με τον Γιάννη το ξεκινήσαμε χωρίς να ξέρουμε το αύριο. Ε λοιπόν το κάθε «αύριο» είναι πιο όμορφο μαζί τους. Έχουν μια όρεξη για μάθηση, μια ανάγκη για ομαδικότητα και δοκιμάζουν χωρίς δισταγμούς. Μαζί με τα παιδιά θα κάνουμε πολλά φέτος. Εννοείται ότι έχουμε νέους μαθητές από πέρσι, μεγάλωσε η ομάδα αλλά μπήκαν αμέσως στο κλίμα και προχωράμε δυναμικά. Περιμένω πως και πως να έρθει η Κυριακή για να βρεθούμε και να κάνουμε τα μαθήματά μας. Είναι σπουδαίο πράγμα που ενήλικες αφήνουν την ζωή τους για λίγο για να ζήσουν την μαγεία του θεάτρου μαζί μας. Μας εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Ε αυτό δεν είναι υπέροχο;

Τι εύχεστε να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν;
Όλη η κατάσταση στην χώρα. Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης, όλο αυτό επηρεάζει ένα άνθρωπο σε διάφορους τομείς. Έχουμε γίνει πιο αμυντικοί, κλειστοί, καχύποπτοι. Άρα αν αλλάξει αυτό σίγουρα θα υπάρχει μια λύτρωση. Αυτό έχουμε ανάγκη. Μια ανάσα. Να εισπνεύσουμε λίγη αισιοδοξία. 

Ποιο είναι το μήνυμα σας, για το 2018;
Να χαμογελάμε. Εγώ αυτό θέλω να πρεσβεύω για τον ίδιο μου τον εαυτό. Όσες φορές και να πέσω, όσες φορές μου πάνε όλα στραβά, πρέπει να αλλάζει με ένα χαμόγελο. Να έχουμε όλοι όμορφες στιγμές και κυρίως ηρεμία. Εγώ κυνηγώ την ηρεμία. Την έχω ανάγκη. Να είμαστε καλά μαζί με ανθρώπους που αγαπάμε και έτσι θα αλλάξουν όλα.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes