ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ερωτική «Βούβα» της Ελένης Γκασούκα, στο Σύγχρονο Θέατρο

Σαν ένα παιχνίδι με την αλήθεια, το έργο της Ελένης Γκασούκα, «Βούβα», παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45 - Γκάζι),  κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15 το βράδυ.
Η «Βούβα» είναι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, με θέμα την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που, εκτός από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες.
Οι εφιάλτες (βραχνάδες, μόρες), που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δυο ηρώων και άλλοτε αλληγορικές μορφές που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων, με τη μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων ή ακόμα και πιέσεων που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, θα στήσουν τον χορό και θα αναλάβουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.
Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Οι ήρωες, σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους, παίρνοντας λάθος αποφάσεις.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο - σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα, σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα, κίνηση: Φώτης Νικολάου, βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη, μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης, φωτογραφίες - video: Παναγιώτης Λάμπης - Φώτης Πλέγας, παραγωγή: People Entertainment Group A.E.. Παίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη. Στο κλαρίνο, ο Γιώργος Κωτσίνης.

Πληροφορίες

Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45 - Γκάζι, τηλ.: 210 3464380. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 16 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: viva.gr.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes