ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Γλυκόπικρο «Πικαδέρο» αφηγείται την απλή ιστορία της εύθραυστης σχέσης ενός νέου ζευγαριού

Με περισσότερα από οκτώ βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, η ισπανική κομεντί του Μπεν Σάροκ για την Ισπανία και την Ευρώπη του σήμερα και για την απογοήτευση της νέας γενιάς παρακολουθεί τις «αποτυχημένες» προσπάθειες δύο νέων να βρουν έναν χώρο, για να ζήσουν τον έρωτά τους. Άφραγκοι,  αδυνατώντας να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας και χωρίς να μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους, αναγκάζονται να καταφύγουν σε δημόσιους χώρους, όπου πηγαίνουν οι εραστές που δεν έχουν δικό τους σπίτι.
Ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Με την ανεργία των νέων στο 55% στην Ισπανία, το μέλλον φαίνεται άπιαστο για πολλούς, καθώς οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να περάσουν στην ενήλικη ζωή. Αυτή η γενιά είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσει δικό της σπίτι, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, και, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι σημερινοί νέοι θα είναι μάλλον φτωχότεροι από τους γονείς τους.

Η ταινία αφηγείται την απλή ιστορία της εύθραυστης σχέσης ενός νέου ζευγαριού, μέσα από την κωμωδία παρατήρησης που προσπαθεί, πέρα από τα νούμερα και τις στατιστικές της οικονομικής κρίσης, να αποτυπώσει την παράλογη και, μερικές φορές, γελοία θέση, στην οποία βρίσκονται ο Γκόρκα και η Άνε, καθώς προσπαθούν να ζήσουν τη σχέση τους μετ’ εμποδίων. Επίσης, ήθελα να εξετάσω πώς οι εικοσάρηδες βλέπουν το μέλλον τους και παίρνουν αποφάσεις για το τι θα κάνουν στη ζωή τους. Φυσικά, η οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη κάνει αυτές τις αποφάσεις ολοένα και πιο δύσκολες, αφού υπάρχει έλλειψη ευκαιριών».

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes