Το Φεστιβάλ Κολωνού ανοίγει την πολιτιστική του αυλαία από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού, από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου.
Το Φεστιβάλ Κολωνού γίνεται θεσμός του ΟΠΑΝΔΑ και εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του. Έτσι, δημιουργείται ένας ακόμη δυναμικός πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας και δίνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο.
Μετά την ιδιαιτέρως θερμή ανταπόκριση του κόσμου, την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η πολυσυζητημένη κωμική όπερα του Jacques Offenbach, «Η ωραία Ελένη», που παρουσίασε πέρσι ο Οργανισμός για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή.
Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις (7, 9, 10 και 12/9).
«Η Ωραία Ελένη»
Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά αποτυπώνεται στη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη,«8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα», με την Ελένη Ουζουνίδου (23/9), ενώ η βιωματική ιστορία του ίδιου του  Βιζυηνού,  «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Ιωάννα Παππά, θα παρασύρει το κοινό σε ένα θαυμάσιο ταξίδι (20/9), ενώ ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα θα παρουσιάσει η ομάδα Ιδέα στην παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (19/9).
Το παζλ των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με την Αγγελική Τουμπανάκη και τους Buzz Bastardz σε μία world jazz συναυλία (15/9), τη συνάντηση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με 4 νέες φωνές, τους Σαββέρια Μαργιολά, Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη (21/9) και τη Big Band δήμου Αθηναίων σε διασκευές pop, rock και soul επιτυχιών, με τους Σοφία Στρατή, Αντώνη Δόμινο και Νικόλα Ραπτάκη.
Πληροφορίες
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως - Κολωνός, τηλ.: 210 5284854. Πρόσβαση: μετρό: σταθμός «Σεπόλια», τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο - Περιστέρι) - στάση «Αρμονία», λεωφορείο: 057 (Ομόνοια - Λόφος Σκουζέ) - στάση «πλατεία Κολωνού». Τιμές εισιτηρίων:

3 και 5 ευρώ. Η προπώληση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr,  αποκλειστικά μέσω χρεωστικών/ πιστωτικών καρτών. Πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...