ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί ο Avicii γυρίζει τη πλάτη στη μουσική βιομηχανία;

Η επιτυχία δεν φέρνει πάντα την ευτυχία και αυτό το κατάλαβε με το χειρότερο δυνατό τρόπο ο γνωστός DJ Avicii (Αβίτσι). Ο ίδιος είναι πλέον έτοιμος να ανακοινώσει τη διακοπή της περιοδείας του και την απόσυρσή του από τη μουσική σκηνή έπειτα από πέντε χρόνια «ξέφρενης» επιτυχίας και απ' ότι φαίνεται τίποτα δεν πρόκειται πλέον να τον σταματήσει. 
Για να το κάνει επίσημα, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να ενημερώσει τους διαχειριστές των λογαριασμών του, τους φίλους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του ότι είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη – πείθοντάς τους, στο μεταξύ, ότι είναι απλά κάτι που πρέπει να κάνει.
Το δωμάτιο είναι σκοτεινό, εκτός από τη λάμψη του φορητού υπολογιστή της Apple του Μπέργκλινγκ και μπορεί κανείς να νιώσει το σκοτάδι στον αέρα - σαν να φωνάζει ο κόσμος με μία φωνή «Γιατί;».
Είναι μία καθοριστική σκηνή από το νέο ντοκιμαντέρ για τον σταρ της ηλεκτρονικής dance μουσικής (EDM) «Avicii: True Stories» που σκηνοθέτησε ο φίλος και συνεργάτης του Μπέργκλινγκ, Λέβαν Τσικουρισβίλι.
Το ντοκιμαντέρ εμβαθύνει στους λόγους που οδήγησαν τον Αβίτσι σε μία τόσο δραστική απόφαση, πριν συμπληρώσει τα 30. Είναι μια συναρπαστική και προειδοποιητική ιστορία που θίγει την απληστία μιας βιομηχανίας που αποκομίζει κέρδη από τη μανία για τη χορευτική μουσική και την πίεση που αισθάνεται ο καλλιτέχνης, όταν οι μάνατζερ και οι οργανωτές των συναυλιών είναι τόσο πρόθυμοι να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη φιλία για να κρατήσουν το τρένο σε μέγιστη ταχύτητα, σύμφωνα με το Variety.
Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται συνεντεύξεις με τους Νάιλ Ρότζερς, Ντέιβιντ Γκέτα, Τιέστο ενώ εμφανίζεται και η Μαντόνα. Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι ο «Τιμ» που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με τη χοληδόχο κύστη και τη σκωληκοειδή απόφυση, τα οποία πιθανότατα εντείνονται από το άγχος και καταλαμβάνεται από τρόμο για την επόμενη πτήση ή το επόμενο σετ που πρέπει να παρουσιάσει, ή τα πλήθη που φτάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε Φεστιβάλ, όπως το Ultra and Electric Daisy Carnival. «Όλοι γνωρίζουν τον Aβίτσι, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο Τιμ», λέει ο Τσικουρισβίλι στο Variety.
Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να συγκεντρώσει ο, επίσης, Σουηδός, σκηνοθέτης 300 terabytes που άξιζε να βιντεοσκοπήσει, αλλά όπως λέει τελικά «διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ιστορία να αφηγηθεί».
Τα «Wake Me Up» και «Levels» είναι τα σημαντικότερα τραγούδια του Avicii, το πρώτο με περισσότερα από 1,3 δισ. views στο YouTube, μέχρι σήμερα, και η δημιουργία αυτών των μαζικών επιτυχιών μαζί με το «A Sky Full of Stars» – σε συνεργασία με τους Coldplay, καταγράφονται σε σπάνια στιγμιότυπα.
«Οι νέοι μπορούν να μάθουν από αυτή την ταινία» λέει ο Τσικουρισβίλι. «Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική και λαμπερή στο Instagram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχετε πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό».
Στο ντοκιμαντέρ, ο μάνατζερ του Μπέργκλινγκ, Ash Pournouri διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ως βασικός διαχειριστής πίσω από την επιχείρηση Avicii. Αλλά η ένταση γίνεται εμφανής σχεδόν αμέσως και οι δύο τελικά θα επιλέξουν χωριστούς δρόμους, έτσι ώστε ο Μπέργκλινγκ να έχει περισσότερο έλεγχο στην καριέρα του και να αισθάνεται λιγότερος πιεσμένος.
Ήθελε ο Μπέργκλινγκ επιτυχία; «Οπωσδήποτε» αναφέρει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. «Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που έχω δει στη ζωή μου. Στην ταινία τον βλέπετε να δουλεύει και από το κρεβάτι του νοσοκομείου… Αλλά, νομίζω ότι δεν γνώριζε πραγματικά από την αρχή τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένος. Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πώς αισθάνθηκε».
Το ντοκιμαντέρ «Avicii: True Stories» θα προβληθεί στις 26 Οκτωβρίου για μία μόνο βραδιά σε 40 χώρες και 600 κινηματογραφικές αίθουσες και στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμο από τη νέα υπηρεσία «fan on demand» TUGG.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes