ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη ντίβα Ute Lemper στο θέατρο Παλλάς στις 4 Φεβρουαρίου

Η γοητευτική ντίβα Ute Lemper θα μας οδηγήσει σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Brecht και τον Weill και θα μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των καμπαρέ του μεσοπολεμικού Βερολίνου.
Με το ανυπέρβλητο ταλέντο της, τις μοναδικές ερμηνείες της και το αστείρευτο ρεπερτόριό της να έχουν κατακτήσει και το ελληνικό κοινό, η διεθνούς φήμης Γερμανίδα ερμηνεύτρια Ute Lemper επισκέπτεται για μια ακόμα φορά την Ελλάδα, για μία μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Παλλάς, στις 4 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ.
Πολύπλευρη καλλιτέχνις, με μακρά πορεία στο θέατρο, τη μουσική, τον χορό και τον κινηματογράφο, και έχοντας κατακτήσει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, η Ute Lemper θα παρουσιάσει μία παράσταση - σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Berthold Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill.
Δαιδαλώδεις διαδρομές μέσα στον χρόνο
Η γοητευτική ντίβα θα μας οδηγήσει σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Brecht και τον Weill και θα μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των καμπαρέ του μεσοπολεμικού Βερολίνου, με θρυλικά τραγούδια, όπως τα «Surabaya Johnny» και «Speak low», μελωδίες από την «Όπερα της πεντάρας», με τον «Mack the Knife» και την «Pirate Jenny» και ερωτικά tango, όπως το «You kali Tango - Habanera».
Η Ute Lemper είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ερμηνείες της στα τραγούδια των Brecht και Weill  και μία από τις ελάχιστες σύγχρονες performers που μπορούν να αποδώσουν με τόση δεξιοτεχνία την πολιτική και την αισθητική του βερολινέζικου καμπαρέ. Αφοσιωμένη «story teller», μοναδικό κράμα τραγουδίστριας, χορεύτριας, ηθοποιού και συνθέτριας, μας ταξιδεύει στη ζωή του Kurt Weill, στις επώδυνες, αλλά και στις λαμπρές στιγμές της καριέρας του.
Εξυμνεί τον Brecht, έναν μοναδικό πολιτικό ποιητή που είχε ως φιλοδοξία να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσα από την τέχνη του. Δημιουργεί δαιδαλώδεις διαδρομές μέσα στον χρόνο και κινείται από το μπρεχτικό σύμπαν και την τέχνη που δημιουργήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης έως την Marlene Diedrich, το γαλλικό chanson, την Piaf και το tango.
Η δυναμική της, η ευστροφία της, η προσαρμοστικότητά της και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ρεπερτορίου της έχουν προσφέρει στην Ute Lemper διεθνή αναγνώριση. Έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύνθετη καλλιτέχνις.
Στη μουσική της καριέρα, έχει παρουσιάσει από κλασικά μέχρι avant garde έργα, καθώς και δικές της δημιουργίες, και έχει  κατακτήσει μερικές από τις πιο σημαντικές αίθουσες παγκοσμίως. Οι ερμηνείες της στο «Berlin Cabaret Songs», στα έργα των Kurt Weill και Berthold Brecht και οι προσωπικές της συνθέσεις, τα έργα και οι συνεργασίες της έχουν επαινεθεί διεθνώς.

Φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα»
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα», το πρόγραμμα του οποίου διαμορφώνεται ως εξής:

11 Φεβρουαρίου:  Workshop με τον σκηνοθέτη Andreas Bartsch, στο θέατρο Μορφές Έκφρασης.
12 Φεβρουαρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση,  B. Brecht, «Συνομιλίες φυγάδων» και «Το αλφαβητάρι του πολέμου», σε σκηνοθεσία Andreas Bartsch, στο Gazarte, στις 8 το βράδυ.
Πληροφορίες
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5 - Αθήνα, τηλ.: 210 3213100. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, A' ζώνη: 55 ευρώ, Β' ζώνη: 42 ευρώ, Γ' ζώνη: 32 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes