ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Θα πεθάνω, αν πεθάνεις» στο Χώρος Θέατρο

Θίγοντας το ζήτημα σε τι κόσμο ζούμε και σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι, το παραβατικό έργο της Σουηδής συγγραφέα Anna Maria Nygren, «Θα πεθάνω, αν πεθάνεις», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία της ανατρεπτικής Έλενας Πέγκα, στο Χώρος Θέατρο, από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Στη συνέχεια, το έργο θα παιχτεί στο θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, για 5 μόνο παραστάσεις, από τις 29 Μαρτίου έως τις  2 Απριλίου.
Να σώσει, αλλά και να καταστρέψει, την ίδια στιγμή
Ήρωες του έργου είναι δύο κορίτσια και δύο αγόρια, τα οποία καταφεύγουν πίσω από ένα δημόσιο κτήριο και πειραματίζονται με τα όρια, τον κίνδυνο, τον έρωτα, τη βία, την παραβατικότητα.  Απόλυτα και ακραία συναισθήματα, σε νεαρά σώματα και ψυχές, επιδιώκουν σχέσεις αγάπης και φιλίας, σχέσεις συνύπαρξης, που, εύκολα, καταλήγουν επικίνδυνες και βίαιες, εύθραυστες και ασταθείς.
Το έργο μιλά για το τι σημαίνει εγκατάλειψη, μη αποδοχή, άρνηση.  Τα παιδιά που δεν είναι παιδιά, που δεν ξέρουν πώς να ζήσουν, που είναι αποκομμένα από τον κόσμο των ενηλίκων, μιμούνται πράξεις και λόγια ενός κόσμου σκοτεινού και κατεστραμμένου.  Στον κόσμο τους, όλα είναι αμφίσημα. Η αγάπη έχει τη δύναμη να σώσει, αλλά και να καταστρέψει, την ίδια στιγμή. Αυτά, που τους προκαλούν πόνο, είναι και αυτά που επιθυμούν, γιατί είναι γεμάτα φόβο, αγριεμένα από την απουσία χαράς.
Όπως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον κόσμο που αδιαφορεί για αυτά, έτσι και εμείς είμαστε σε έναν κόσμο που αδιαφορεί για μας και εμείς για αυτόν. Είμαστε αυτά τα παιδιά, που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι πράξεις μας, που τις κάνουμε, ενώ τις φοβόμαστε, ενώ δεν ξέρουμε τι κάνουμε.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου, σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα, σκηνικά - κοστούμια: Valentino Marengo, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική επιμέλεια: Έλενα Πέγκα, πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης, επιμέλεια κίνησης: Ίρις Νικολάου, βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Μανουσάκη, φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός, παραγωγή: Ρούλα Νικολάου. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.

Πληροφορίες
Χώρος Θέατρο: Πραβίου 6 ( Σπύρου Πάτση με Ορφέως ) - Αθήνα (στάση Μετρό: Κεραμεικός), τηλ. κρατήσεων: 210 3426736. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 14, 12 και 10 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes