ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η νέα ταινία του Λάνθιμου θα είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ετοιμάζεται φέτος να μας συστήσει ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ «The killing of a sacred deer» (Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού).
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Νικόλ Κίντμαν και τον  Κόλιν Φάρελ, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο «Indiewire» για τη συνεργασία του με τον Έλληνα σκηνοθέτη.  «Το “The killing of a sacred deer”  θα κάνει το “Lobster” (Αστακός) να μοιάζει με ταινία για παιδιά», ανέφερε ο 40χρονος ηθοποιός, προσθέτοντας πως αν θα έπρεπε να περιγράψει με μια λέξη την ταινία θα τη χαρακτήριζε «ζοφερή». 
 «Αν μη τι άλλο, έχοντας δει τον “Κυνόδοντα” και τις “Άλπεις”, ο “Αστακός” είχε μικρότερο κίνδυνο από ό, τι η πλειοψηφία των ταινιών που έχω κάνει, γιατί το έργο του είναι τόσο ισχυρό», είπε μιλώντας σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του ρόλου του στο «Lobster». 
«Ο Λάνθιμος, ο οποίος συν-έγραψε την ταινία μαζί με τον  Ευθύμη Φιλίππου, είναι κάποιος που ενδιαφέρεται για τα όρια του ανθρώπου», είπε ο Βρετανός ηθοποιός. «Είναι κάποιος που ενδιαφέρεται για τη μοναξιά, το πώς μαθαίνουμε μέσα από το παράδειγμα και μέσω της παρατήρησης, τον τρόπο που θα ακολουθήσουμε ή θα σπάσουμε τους κανόνες και το αν οι κανόνες είναι καλοί ή κακοί για εμάς, πρόσθεσε ο Φάρελ για τον Έλληνα δημιουργό. 
Η υπόθεση της ταινίας είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη και επικεντρώνεται στον Στίβεν (Κόλιν Φάρελ), χαρισματικό χειρουργό, και σε έναν έφηβο που επιδιώκει να τον εντάξει στην κατακερματισμένη του οικογένεια. Όταν οι πράξεις του νεαρού γίνονται δραματικά κυνικές, η ιδεατή ζωή του Στίβεν γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία.



Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes