«Κόκκινο φεγγάρι» του Λέανδρου Πολενάκη, στο Αγγέλων Βήμα

Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς διηγημάτων στην ιστορία, ο Ρώσος γιατρός, δραματουργός και συγγραφέας Αντόν Τσέχωφ, γίνεται ο θεμέλιος λίθος, όπου πάνω του χτίζεται μια σύγχρονη πραγματικότητα, με ήρωες γήινους, σαρκικούς, παλλόμενους από ζωή, στο έργο του Λέανδρου Πολενάκη, «Κόκκινο φεγγάρι» (Σκιές του Τσέχωφ).
Το νέο αυτό έργο του Λέανδρου Πολενάκη αποτελεί το δεύτερο έργο του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, το οποίο οργανώνει και στεγάζει όλες τις παραγωγές του.
Στην παράσταση «Κόκκινο φεγγάρι» (Σκιές του Τσέχωφ), που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κωτσή, από τις 12 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, έως τις 24 Ιανουαρίου 2017, σκηνές αγριάδας, τρυφερότητας και ερωτισμού αναδύονται μέσα από την εναλλαγή κωμικών και πικρών στιγμών, αφήνοντας μια γεύση από τον πολύ γνωστό κόσμο του Τσέχωφ.
Δύο αδελφές, βρίσκονται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, χρόνια μετά τον μεγάλο πόλεμο, στο σπίτι που, κάποτε, είχαν ζήσει οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ. Εκεί, δέχονται την επίσκεψη δύο νέων ανδρών, κρατικών αξιωματούχων από τη Μόσχα. Αυτοί, με την ερωτική τους παρουσία, βοηθούντος του αλκοόλ, θα γίνουν οι καταλύτες, ώστε να εκτυλιχθούν οι προσωπικές ιστορίες και των τεσσάρων.
Μνήμες από τα νιάτα που πέρασαν, από έρωτες που δεν ξεπεράστηκαν, από ένα παρελθόν που στοίχειωσε. Κάποτε, στη Μόσχα, την εποχή του πολέμου, οι δυο γυναίκες είχαν αγαπήσει τον ίδιο άντρα. Κάποτε, στη Μόσχα, το φεγγάρι ήταν κόκκινο, για να υπογραμμίζει τις οριακές στιγμές τους. Κάποτε, στη Μόσχα…
Ήρωες που βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι με τον χρόνο και τις σκιές του παρελθόντος τους, που, όμως, κάποια στιγμή, θα το αφήσουν πίσω τους και θα πουν, όπως και οι «Τρεις αδελφές»: «Άκου αυτήν τη μουσική. Παίζει τόσο χαρούμενα, που νομίζω ότι, σε λίγο, θα έχουμε μάθει γιατί ζήσαμε, γιατί υποφέραμε».
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια: Δημήτρης Κωτσής, σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας. Παίζουν: Έφη Βενιανάκη, Σοφία Ορφανού, Βασίλης Μπατσακούτσας, Τίτος Λίτινας. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα: Λεία Βιτάλη.

Πληροφορίες
Θέατρο Αγγέλων Βήμα: Σατωβριάνδου 36 - Αθήνα (στάση Μετρό: Ομόνοια), τηλ.: 210 5242211. Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65): 8 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...